andai
 
Nyögetek

Az írott és netes médiumokban rengeteg írás foglalkozik önmagával, vagyis  a média jelen állapotával. A sok komoly-komor elemzés közt tán megfér nemi derű: Madách szerint ha „legott” komédiának nézzük a tragédiát, akár derülhetünk is rajta. Ezért csipegetek internetes és „valódi” lapok oldalaiból, meg könyvekből, tévékből: eszméletlen nyögeteket találni.137.
E-mail Nyomtatás PDF

Kedvenc mondataim, 2011 március idusáig:

„A  családi szavazati jog bevezetése Magyarországon olyan újítás lehet, amelyet más országok is követhetnek. (…) A mintegy tízmilliós lélekszámú Magyarországon jelenleg csak 8 millió embernek van választójoga, így kétmillióan még a törvényes képviselőjükön keresztül sem tudnak beleszólni az ország irányításába.” (Kósa Lajos)

„Az Ön személye nemcsak garancia az új nemzeti jelkép megvalósulásához, hanem olyan vezető is, aki az evangéliumból él. A magyar történelemben az igazi vezetők mindig ilyenek voltak Széchenyitől Bethlen Gáborig. A székely felmenőim ezt hagyták nekem örökül, ezért küzdöttünk Mátyás király oldalán a török ellen, és vettünk részt a Rákóczi-szabadságharcban, 1848-ban a Háromszék önvédelmi harcában és gyűjtöttük össze az 1848-ban kivégzettek neveit az utókornak. Ön, most Mária országának adhatja vissza tekintélyét, a mi szabadság szobrunkat, a magyarok Nagyasszonyát, a Máriát. Erről a kezdeményezésről a magyar katolikus püspököket is értesítem, és nyilvános támogatásra kérem fel őket.  Kérem a keresztény honfitársaimat is, hogy vállalják fel ennek a kezdeményezésnek a támogatását.” (Bakk István PhS, a  Bakk Endre Kanonok Alapítvány elnökének levele Schmitt Pálnak)


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!

 
136.
E-mail Nyomtatás PDF

Kedvenc mondataim, 2011 február:

„Markó Elemér István önkormányzati képviselő úr javaslatára Zugló Önkormányzata 1974/2010. (XI.18.) sz. határozatában csatlakozott a Székelyföldről induló mozgalomhoz, így az új címerrel ellátott új üdvözlőtáblákon székely rovásírással is megszólítjuk vendégeinket, az itt haladó utazókat.
Tehát
-     M3-as autópálya fővárosi szakasza zuglói végénél a körvasútnál;
-     Csömöri úton a Szugló körvasút sor magasságában;
-     Mogyoródi út végén a XVI. kerület határánál;
-     Füredi utca végén – körvasútnál;
-     Kerepesi út – Róna utca kereszteződésénél
a képen látható táblák üdvözlik és búcsúztatják az utazókat.” (Zugló Önkormányzata 1974/2010. (XI.18.) sz. határozata.)


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!

 
135.
E-mail Nyomtatás PDF

Születés. Előszoba. Gát. Tampon. Folyás

Tavaly május és október között tíz százalékkal kevesebb gyerek született, mint a korábbi években. A szakemberek még vizsgálják, hogy átmeneti hullámvölgyről van-e szó, de az már biztos, hogy minden idők legrosszabb születésszáma a tavalyi.

Magyarországon 2000 óta minden évben körülbelül ugyanannyi gyerek születik, 95-100 ezer. A tavaly májusi születési adatokat vizsgálva a demográfusok észrevették, hogy csaknem tíz százalékkal kevesebb gyerek született, mint az előző évek májusaiban. Ez a csökkenés megismétlődött a következő hónapokban is.


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!

 
134.
E-mail Nyomtatás PDF

A Korona Kiadó még 2005-ben könyvet adott ki Schmitt Pálról, Kő Pál szerkesztésében. A kötetből tavaly júniusban Nagy József csipegetett az fn.hu-ba. E gyűjtésből most én tallóztam.

„Sokszor azt érzem, hogy nekem egyáltalán nem volt gyerekkorom. Vagy ha volt is, úgy tovatűnt a feladatok teljesítése közben, mint a szivárvány.”

”Ha a gyerekkori emlékeimben kutatok, kiderül, hogy a villanásokból, a hallomásokból olyan eseménysorok csúsznak össze, amik vagy bekövetkeztek, vagy nem. Vagy jól emlékszem, vagy rosszul.”

„Kitűnni, mindenben a legjobbnak lenni, már nagyon korán ez munkált bennem, s a vágy, hogy a feladataimat jól teljesítsem… A legerősebb gyerek voltam az osztályban, és a tornaórán a sor elején álltam.”


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!

 
133.
E-mail Nyomtatás PDF

 Elnézést, ismét filmismertetők. Többször írtam: ha jól akarok szórakozni, ezeket böngészem. Tudom, nehéz kenyér 2-3 mondatba zsúfolni egy filmet, de hát… A helyesírással, nyelvtannal többé nincs gondom, ha csórikám Schmitt úr és stábja úgy ír, ahogy akar, ki vagyok én, hogy mozizanzáktól, azok „alkotóitól” kérjem számon a magyar nyelv szabályait. Az alábbiak amúgy „kedvencem”, a Movies24 termékei.


Ingalill rajong a country zenéért, s fiatalon az egyik legjobb country énekes volt. Aztán férjhez ment, s álmait föladta. Most, hogy közelebb került az ötvenhez, újra feléledt benne az egykori vágy, miután váratlanul meghalt a férje. Ingalill barátnőjével befizet egy "Ibusz"-útra, a cél Nashville, a country énekesek városa. Út közben Ingalill megismerkedik a vonzó és jóképű rajztanárral, akit lánya fizetett be erre a meglepetésekkel teli, reményteljes útra


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!

 
132.
E-mail Nyomtatás PDF

 Egy idei, meg három, még tavalyról:

A legnagyobb titokban ment másodszor férjhez Janics Natasa. A Blikk információi szerint a háromszoros olimpiai bajnok kajakos december 22-én ismét kimondta a boldogító igent − atv, dec. 25.

Boldog ország: a legnagyobb titok 3, azaz három napig titok.


***

Hegyi Barbara: Színész nem ad vissza szerepet – [origo], dec. 25.

Hááát… Meglehet, hogy Hegyi Barbara nem ad vissza szerepet, de SZÍNÉSZ bizony gyakorta: ld. pl. Déryné, Blaháné, Jászai Mari, Márkus Emília, Bajor Gizi, Ruttkai Éva, Dayka Margit, Törőcsik Mari – hogy csak SZÍNÉSZNŐKET említsünk  A SZÍNÉSZEK közül pedig csupán azokból, akiket tán H. B. is hallott-látott: Kálmán György (Hamletet!), Gábor Miklós, Latinovits (de mennyit!).   

***

Nem kell félteni a virslipiacot − fn. hu, dec. 30.

Pedig a londoni, a New-York-i, a tokiói árútőzsdén már-már kitört a panic.

***

"Magyarország az Európai Unió soros elnökeként mindent megtesz az önkéntesség fontosságának tudatosításában, hiszen az a szabadság hétköznapokban történő megvalósulását jelenti" - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. - fn.hu, jan. 8.

HOGY MI VAAAAAAN? Kinek van mumpszaaaaaaa? 


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!

 
131.
E-mail Nyomtatás PDF

Most nem médiumokat cikizek fura szövegeik és egyebek miatt. Van nekem két kedves weboldalam, a hirszerzo.hu meg a hirstart.hu. Igen sokat használom mindkettőt, mert igen sokat segítenek különböző melóimban. Most, december 9.-én reggel megnéztem top-rovataikat, aholis az kattintások mennyisége alapján listázzák, melyek voltak a legolvasottab hírek az elmúlt napon. Íme, csupán annyi kommenttel: ma, itt - ezek kellenek.  

hirszerzo.hu:


Meg is halhatott volna! Brutálisan bántalmazták a Megasztár szívtipróját

"Totyogott, mint egy pingvin" - Porig alázta Szíj Melindát Balázs!


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!

 
130.
E-mail Nyomtatás PDF

Kivételesen nem idézgetek, hanem folytatom-kiegészítem a legutóbbi Nyögeteket  http://www.andai.hu/tartalom/nyoegetek/2336-129.html   Teszem ezt azért, mert jónéhány észrevételt kaptam ama opusra, és most részben válaszolok, részben ösmeretet terjesztek (ez elég nagyképű volt, ugye?).

Két nappal az írás után azt látom valamely tévé hírműsorában, hogy nyilatkozik valaki. Egy település polgárőrségnek szóvivője. Mi vaaaan?! Gyorsan rábukom a netre: ama falunak 240 lakosa van. És polgárőrsége. Annak meg szóvivője.

A ’zannyuk szömit. Ha eddig nem sikerült teljesen kiröhögtetni ez a szakmát, hát most igencsak.


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!

 
129.
E-mail Nyomtatás PDF

Schmitt úr esmeg elszónoklotta magát. Lemerevedtem ennyi ökörségtől, csak egy régi sztori jutott az eszembe. Valamikor, hajdanán egy L. nevű, magát műkritikusnak vélő úr elárasztotta dolgozataival a magyar sajtót. Az írások hihetetlenek voltak: lilák, zavarosak, olvashatatlanok, érthetetlenek. Tudták ezt a szerkesztők is, L. „műelemzései” mégis rendre megjelentek. A „műkritikus” ugyanis szépen stafírungozott: a művészektől kapott, szerzett, kikövetelt? alkotások egy részét a derék redaktoroknak adományozta. Akkoriban az egyetlen újságíró iskolában, a MÚOSZ-éban kemény felvételi volt, egyebek közt megjelent cikkeket kellett elemezni nyelvtanilag, értelmezésileg. Az egyik alkalommal, 2-3 jelölt szereplése után kidübörgött a folyosóra Benczédy tanár úr, a nagyszerű nyelvész, és nem is nagyon lefojtott haraggal közölte a többi aspiránssal: − Ha még valaki  L. úr valamelyik dolgozatát akarja elemezni, be se jöjjön, mert az első szónál kivágom innen! A folyosó másodpercek alatt kiürült: 15-20 vizsgázó rohant a Bajza utca sarkára, az újságoshoz, valami „nem-L.-es-cikket” tartalmazó lapért. Ha valahol ma még akad ilyen vizsga, a jelentkezőknek bátran ajánlom az alábbi eszmefuttatást − L. mester legszebb napjaira emlékeztet.

 


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!

 
128.
E-mail Nyomtatás PDF

Hiába, nem tudom megállni. Újra és újra a gothart.hu-ra vonulok, ha búsulok (bocs, rím volt...). A dilettantizmus (többnyire) kedves dolog, a dilettánsok (többnyire)kedves emberek. Én kifejezetten örülök, ha nyilvánosságot kapnak, sőt: szereznek maguknak. De hát a röhögésemet nem tudom visszatartani, cinikus, szemét állat, aki vagyok.


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!

 


Oldal 1 / 14
Creative Commons Licenseandai.hu