andai
 

ülyék országa

Párszor már megírtam magán(y)ügyemet, miszerint egy idő óta hajnalonta rettegve-röhögve ébredek: ma melyik hülye

(eszetlen, féleszű, gyengeelméjű, gyagyás, gyogyós, dilis, lökött, buggyant, dinka, lüke, flúgos, eszelős, elmebajos, őrült, idióta, golyós, elmebeteg, elmeháborodott, tébolyodott, tébolyult, zavarodott, ütődött, bolond, degenerált, kretén, retardált, balga, tökkelütött, hibbant, dilinyós, félnótás, gyagya, debil, kasu, bugyuta, eszement, zizi, agyalágyult, suta, esztelen, zakkant, zizzent, buta, dilibogyó, normálatlan, lütyő, tökfej, diló, értetlen, barom, flepnis, agyilag zokni, dili, ökör, ketyós, habókos, kelekótya, eszeveszett, tökfilkó, gyagyás, lüke, naiv, balgatag, oktalan, tökéletlen, együgyű, oktondi, buta, ostoba, bugyuta, korlátolt, agyilag zokni, bumburnyák, tökfilkó, síkagyú, agyatlan, félnótás, süsü, pupák, sötét, dinka, flúgos, csacsi, balga, tökkelütött, féleszű, idióta, eszetlen, gügye, bolond, tyúkeszű, eszement, eszefogyott, dőre, fafej, gyökér, butus − ld. szinonimaszótár)

magyar politikus, közéleti szereplő, vagy éppen civil örvendeztet meg valami orbitális, hetedhét országra szóló bődülettel. Soha nem csalódom, válámi mindig ván.

Ezentúl itt ezekből szemezgetek, kommentár nélkül, maximum vastag betűvel (azaz: fettelve − ám ezt a szakszót az olvasók alig ismerik, ami nem baj, de nb. „kollégáim” többsége sem, ami viszont − kél káromkodni kedvem, de csitt szívem, csitt…) emelek ki néhány, szerintem kb. „orientáló” szót.Hungária Gyógyintézet X. 2013. június 07. péntek, 10:45

–  avagy: Magyarország jobban teljesít

2013-06-01-től 2013-06-07-ig

Orbán Viktor: „Csak a vízzel együtt megyek vissza Budapestre” (kisalfold.hu)

Visszatér a legjobban fizetett magyar tévés, Mariska Hargitay (femina.hu)

A Barackfa című dal szerzői, Bársony Bálint és Rieger Attila: „Amikor megtudtuk, hogy kiválasztották ezt a dalt, felmerült, hogy ez hogyan jön össze a trianoni évfordulóval. Szerintem a minisztérium üzenete az, hogy a gyász egy dolog, de most már nem szomorkodni kéne, hanem valamit tenni, együtt tenni.”, [origo])

Mesterházy, 2013. 04. 27., a nyilvánosságnak szánva:
"Nem az a lényeg, hogy magamat mire tartom alkalmasnak, hanem a választók ezt hogyan látják." Mesterházy, 2013.06. 01., "zárt ülésen":  „Szocialistának kell lennie Orbán Viktor 2014-es kihívójának.(...) ezért az MSZP-nek mint az ellenzéki összefogás legerősebb pártjának (? – kiemelés és kérdés: ag) kell (? –– kiemelés és kérdés: ag) adnia a miniszterelnök-jelöltet.” Hangsúlyozta, ő a jelenlegi pozíciójáért 2010 óta több alkalommal is megküzdött (két kongresszus is megválasztotta), így akár most is vállalja ezt a küzdelmet az ellenzéken belüli vetélkedésben is.  (varanus.blog.hu)

Bálint Antónia feneke a 3D-s térben. Ugyanitt Van Gogh kiállítás (cink.hu)

Ismerje meg Erzsébet királynő eddig rejtett oldalát (Filmbox, műsorelőzetes)

Orbán Viktor: „Csak a vízzel együtt megyek vissza Budapestre” (kisalfold.hu)

Hoffmann: „Szeptembertől végre derű és bizakodás lesz a magyar iskolákban” (mti)

Navracsics:  „A magyar baloldal gondolkodásában azonban létezik egy évszázados tradíció, melynek jegyében mindent megtettek korábban és 1990 után is, hogy az országot lejárassák” (narancs.hu)

Turi György úszóedző: „A masszírozás egy intim dolog, ha lányokról van szó.” (hir24.hu)

Tőkés László: „Trianon 93 éve tartó gyilkos folyamat (…) Az erdélyi magyarok nem akarnak az erdélyi szászok, svábok és zsidók sorsára jutni, akiket kemény valutáért árusítottak ki." (mti)

John Lukacs: „Egy ország lakossága ne verje a mellét a balsorssal” [origo]

Soltész Miklós, szociális és családügyért felelős államtitkár: „Pozitívum, hogy a szimbolikusnak tűnő, a családot erősítő dolgok érdekes módon a média sok területén, többek mellett a reklámokban is megjelennek. Egyre több olyan reklám van, ahol a magzatot mutatják, vagy a kisgyermekek neveléséhez kapcsolódó képsorokat adnak” (mti)

Önmagával babázhat Dzsudzsák Balázs (index.hu)

Orbán Viktor: „Csak a vízzel együtt megyek vissza Budapestre” (kisalfold.hu)

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője: „A versailles-i kastélyban aláíratott diktátum nemzetgyilkossági kísérletnek tekinthető, amely során lábbal tiporták a magyar nép önrendelkezési jogát. Ne higgye senki, hogy így maradhat, és hogy ebbe a magyarok bele fognak nyugodni.” (galamus.hu)

Horeczky Krisztina Markó  Ivánról: „Az Úr (grízes) hangjaként és Luciferként önmagától (is) megrészegült műkedvelő hajdanán magában hordozta a művészet ethoszát – amint az istenit, a démonit, a szépséget, az igazságot és a kegyetlenséget is. Ez azonban nagyon régen volt már; ha jól rémlik, akkoriban olajbogyószedő voltam, III. Ramszesz uralkodása idején (© Hugh Laurie)”. (nol.hu)

Áder János májusban visszaküldte az agrárkamarai törvény módosítását. Hétfőn újra benyújtották, kis módosítással. Az egészet Zászlós Tibor kedvéért hozták, hogy egyszerre lehessen megyei elnök és országos alelnök. Az új változat szerint is lehet mindkettő. (444.hu)

Hamarosan megtalálja az igazit Gáspár Evelin! (kiskegyed.hu)

Belváros-Lipótváros polgármesterének, Rogán Antalnak szomszédja összesen hét trafikengedélyt nyert el, ebből háromhoz önkormányzati üzlethelyiséget fognak bérelni. A két pályázó, Csetényi Csaba és Krskó Tibor tulajdonában álló Hamu és Gyémánt Média Kft. és cégei már eddig is sikeresen szerepeltek a közbeszerzéseken, a HG 360 például több mint 1,5 milliárd forintnyi nyertes pályázatnál jár. (atlatszo.hu)

Nem lesz ünnepélyes zászlófelvonás a Kossuth téren az építkezés ideje alatt a soron következő nemzeti ünnepeken, ehhez azonban törvénymódosításra van szükség. (index.hu)

Boldog születésnapot meg fél kiló fanszőrt! (style.hu)

Orbán Viktor: „Csak a vízzel együtt megyek vissza Budapestre” (kisalfold.hu)

Dorosz Dávid országgyűlési képviselő (LMP), a nemzeti összetartozás bizottság tagja: „Magyarországnak egy új paradigma kell – új hazafiság.” (lehetmas.hu)

„A trafikkoncessziót az államtól, az üzlethelyiséget a zuglói önkormányzattól kapta Palcsó Tamás – írják a mai lapok. Ha mindenki megkínálja egy szál cigarettával, már indulhat is az üzlet.” (magyarnarancs.hu)

A Szabadság hídról a Dunába ugrott egy férfi – kimentették. Fél óra múlva a Lánchídról egy másik férfi ugrott a vízbe – kimentették. (mti, havariapress) (nagy etvasz, ilyenkor ugrándozni.  a víz és a híd közt most alig pár centi a különbség… – bocs. ag)

Kocsis Máté (polgármester, Józsefváros) leveléből: „Ahhoz, hogy Szepesi Nikolett mint józsefvárosi kötődésű élsportoló Józsefváros Sportarca lett, annak semmi köze az úszónő szexuális szokásaihoz, akkor, arról a képviselő-testületnek tudomása nem volt. (…) Polgármester úr ugyan ismeri Szepesi Nikolettet, de az úszónő által leírt történetben nem ismert magára. (…) Kocsis Máté semmilyen vonatkozásban nem tárja nyilvánosság elé a magánéletét, mert nem kapcsolódik a közéleti munkásságához. „

„Őrület, itt a dugós mulatós Szepesi Nikolettről, a szexúszónőről! Legalább A kedvenc részem amúgy az, hogy: Az atléták akkor járnak kedvébe / Ha gerelyeket hajítnak a seg...édedzőre” (cink.hu, http://cink.hu/orulet-itt-a-dugos-mulatos-szepesi-nikolettrol-a-szex-511430092)

Orbán Viktor: „A meteorológiai szolgálat garanciát vállalt arra, hogy nem lesz nagy eső.” (Kossuth Rádió)

Idősebb Sánta János, a hódmezővásárhelyi Continental Dohányipari Zrt. ügyvezető igazgatója a trafikpályázatról: – Bármire megesküszöm: senki nem tudta, ki nyer. (168ora.hu) A trafikoligarcha dohánytörvényíró azon vinnyog színes takonylufit eregetve az ormányából, mint behisztiző kisgyerek a kotonreklámban, hogy milyen ország ez a büdöspicsába már, őt nem hagyják nyugodtan mutyizni. (varanus.blog.hu)

Orbán Viktor: „Csak a vízzel együtt megyek vissza Budapestre” (kisalfold.hu)

Pócs János, országgyűlési képviselő, Jászapáti polgármestere: „Megcsodáltam azt a gépet, amely országos szinten egyedülálló módon képes 5 dimenziót is alkotni” Ugyanő másnap: „A gép pl.: egy kocka esetében nem csak az oldalait képes megalkotni, hanem egy átfordulás után az alját és a tetejét is megformázza. Tehát nem 5 dimenziós térről, hanem alkotásról van szó”

Kósa Lajos Vidnyánszkynak: „Kedves Attila, ha Budapesten túlságosan meleg lenne a helyzet, várunk vissza!” Kacajok, kuncogások fogadták a kétségtelenül kétértelmű beszédet. (haon.hu)
Ez valami feltételes reflex lehet a kormánypárt prominenseinek körében: ahogy meglátják a Nemzeti Színház leendő igazgatóját, egyből elbuzizzák magukat. (narancs.hu)

Karafiáth Orsolya: „Ha egyetlen hősnő, akkor Ofélia. Régebben már alakítottam őt a Marjai Judittal készült kádsorozatban, de pár hónapja úgy éreztem, még egyszer meg kell formálódnom Oféliaként. Az egész fotózás ötletét a világító rózsás égősor adta, meg az, hogy akkoriban napok óta azon kaptam magam, hogy dúdolgatok az utcán.” (narancs.hu)

Hankiss Ágnes EP-képviselő a Tavares-jelentéshez érkezett 551 módosító vitájához tett javaslata (teljes szöveg! – ag): „Javaslom, hogy a teljes jelentést vonják vissza és vegyék le a napirendről.” (bruxinfo.hu)

Kövér László: „Európa vagy újra felfedezi a családot, vagy megszűnik Európa lenni” (mandiner.hu)

Orbán Viktor a gáton egy önkéntes homokzsák pakolónak: „– Azt nem úgy mondják, egyszer katona, mindig katona, nem?” Önkéntes homokzsák pakoló a gáton Orbán Viktornak: „– De én tűzoltó voltam!” (index.hu)

 


 


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!
 
03.03. − 03.09. 2012. március 09. péntek, 11:01

Párszor már megírtam magán(y)ügyemet, miszerint egy idő óta hajnalonta rettegve-röhögve ébredek: ma melyik hülye

(eszetlen, féleszű, gyengeelméjű, gyagyás, gyogyós, dilis, lökött, buggyant, dinka, lüke, flúgos, eszelős, elmebajos, őrült, idióta, golyós, elmebeteg, elmeháborodott, tébolyodott, tébolyult, zavarodott, ütődött, bolond, degenerált, kretén, retardált, balga, tökkelütött, hibbant, dilinyós, félnótás, gyagya, debil, kasu, bugyuta, eszement, zizi, agyalágyult, suta, esztelen, zakkant, zizzent, buta, dilibogyó, normálatlan, lütyő, tökfej, diló, értetlen, barom, flepnis, agyilag zokni, dili, ökör, ketyós, habókos, kelekótya, eszeveszett, tökfilkó, gyagyás, lüke, naiv, balgatag, oktalan, tökéletlen, együgyű, oktondi, buta, ostoba, bugyuta, korlátolt, agyilag zokni, bumburnyák, tökfilkó, síkagyú, agyatlan, félnótás, süsü, pupák, sötét, dinka, flúgos, csacsi, balga, tökkelütött, féleszű, idióta, eszetlen, gügye, bolond, tyúkeszű, eszement, eszefogyott, dőre, fafej, gyökér, butus − ld. szinonimaszótár)

magyar politikus, közéleti szereplő, vagy éppen civil örvendeztet meg valami orbitális, hetedhét országra szóló bődülettel. Soha nem csalódom, válámi mindig ván.

Ezentúl itt ezekből szemezgetek, kommentár nélkül, maximum vastag betűvel (azaz: fettelve - ám ezt a szakszót az olvasók alig ismerik, ami nem baj, de nb. „kollégáim” többsége sem, ami viszont - kél káromkodni kedvem, de csitt szívem, csitt…) emelek ki néhány, szerintem kb. „orientáló” szót.

 03.03.

Párhuzamosan két, preparált emberi testeket bemutató kiállítás is fut Budapesten. A Bodies2 és a Human Body című kiállítás anyaga szinte teljesen megegyezik, emiatt még per is indulhat a két társaság között. Az igazi holttestekből készített, bizarr preparátumok inkább szemléltetésre, mint borzongatásra jók: garantáltan műanyagnak látszanak. (index.hu)

03.04.

Az Akvárium Klub elsődleges céljának tekinti, hogy aktuális előadókat léptessen fel, természetesen egy minőségi szintet tartva. A fesztiválok mindig is afféle eszenciának számítottak ezen a téren.” - mondta Muraközy Péter. (MTI)

Orbán: „Most pedig mi történik? A nemzetközi baloldal megpróbálja ismét felépíteni a magyar baloldalt, aminek ugyan én nem örülök, de érthető. Belülről nem megy, hiszen csak romok vannak, ezért kívülről próbálkoznak, és nem is csak Európából, hanem Amerikából is.(…) De a nemzetközi jobboldal, amely néha kétségtelenül igen kényelmetlenül érzi magát, a védelmébe vesz minket" MTI

Kövér: „A reformáció üzenete ma az, hogy a demokrácia a forma, a tartalom pedig a kereszténység.” (MTI)

03.05.

Stágel Bence az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Gaal Gergely elnökhelyettes az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában úgy fogalmazott: nem értik az író "mártírkodásának célját". Hozzátették: fiatal kereszténydemokrataként úgy gondolják, hogy Kertész Ákosnak nincsen oka csodálkozásra azon, hogy Magyarországon vannak, akik ridegen viselkednek vele, mert ezt saját magatartásával vívta ki. "Aki belerúg a lakótársába, az ne csodálkozzon, ha utána nem hívják meg ebédre" - fogalmaztak, kiemelve: Kertész Ákos ne csodálkozzon, ha a magyarságot súlyosan sértő kijelentései és hazájának nemzetközi szinten való többszöri lejáratása után vannak, akik nem viselkednek vele barátságosan. (MTI)

03.06.

Nem fogadhatja még vissza a Nemzeti Színház Stohl Andrást.  A közalkalmazotti viszony létesítéséhez ugyanis erkölcsi bizonyítvány szükséges, a színész viszont jelen pillanatban büntetett előéletűnek számít. Olyan nagy baj egyébként nincs, vállalkozóként a színész ugyanis megbízással vagy egyéb módon felléphet a Nemzetiben (velvet.hu)

Az Európai Bizottság körülbelül 900-900 millió forintos bírságot helyezett kilátásba projektcégein keresztül a fővárosi és az V. kerületi önkormányzatnak. (…)A bizottság szerint a "munkák nem kifejezetten történelmi épületek felújítására, hanem járda és közút burkolati felújítására irányultak. Bár az érintett utcák Budapest történelmi belvárosában találhatók, a kiírt kivitelezési tevékenységek nem voltak szignifikáns mértékben eltérőek a nem történelmi helyszíneken végzett munkáktól" (index.hu)

Bombariadó miatt lezárta és csaknem egy órán keresztül zárva tartotta a rendőrség a budapesti Markó utca Kúria előtti szakaszát, egy betelefonáló ugyanis elhagyott gyanús csomagra lett figyelmes. Amíg a tűzszerészek át nem vizsgálták, a gyalogosokat is kitiltották az utcából, az ott parkoló autósok pedig nem hajthattak ki onnan. (…)miután a rendőrség föloldotta a blokádot, egy perccel később már több autón is látható volt a parkolási cég frissen kihelyezett mikuláscsomagja, noha volt olyan megbírságolt, aki már rég elment volna, ha a bombát vizsgáló tűzszerészek engedik. (blikk.hu)

Már közel egy hónapja tárgyal a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) az Erzsébet-utalványok elfogadásáról. A probléma az, hogy a NÜSZ eddig egyetlen külföldi tulajdonban lévő áruházlánccal sem kötött szerződést az elfogadásról, míg a magyar áruházláncokkal – úgy mint a CBA, Coop, Reál és az Arzenál – már tavaly év végén aláírták a szerződést. A megállapodást nehezítheti, hogy a magyar láncokkal három százalékos elfogadói jutalékban állapodtak meg, míg a külföldieknek ennek dupláját, hat százalékot ajánlottak. (vg.hu)

A szeptember elseje és február vége között eltelt fél évben a nyolcmillió választópolgár közül 72 ezer igényelte Magyarország dedikált alaptörvényét (nepszava.hu)

Zuglói költségvetés, részlet:

 

 

 

 

 

 

 

Index: Vannak-e oligarchák?

Tasó László:Nagyon sok ügy van folyamatban. ...
Index: Esetleg meg tudna nevezni egyet-kettőt?
Tasó: Hát ennyire nem vagyok mélyen az információ birtokában...

Index: És egyébként vannak most oligarchák Magyarországon?
Fülöp István: Öhh. Ez nem az én kompetenciám, én ebben járatlan vagyok.Én vidéken lakom. Ott ööö...
Index: És vidéken nincsenek oligarchák?
Fülöp: Öhh... ehh... Biztos vannak, nekem nincs velük kapcsolatom.

Heintz Tamás: Még most is vannak oligarchák, de az árnyék, az önmagában arra utal, hogy valahol van napfény.

Márfi Gyula elmondta, a napokban kezdett hírhedtté válni, akarata ellenére. Kapott ugyanis egy félig-meddig provokatívnak mondható levelet egy texasi lutheránus egyetemről. Ő a válaszát úgy fogalmazta meg, mintha azt csak a professzor olvasná, de közben egy KDNP-s országgyűlési képviselő megkérte, hadd tegye fel az internetre [az „internet” a veszprémi érsekség honlapja volt – a szerk.], ő pedig „talán kicsit át nem gondoltan” beleegyezett, de szerinte „hiba, hiányosságok csúsztak a szkennelésbe”. De mivel kapott bírálatokat és dicséretet is, így egyenesben van. (galamus.hu)

03.07.

Fenyőházi a Győr megyei agrárkamara elnökével közösen írt levelet Orbán Viktornak, arra kérve, hogy ne fogadja el Ángyán lemondását. „Szívünk minden rezdülésével Ön mellett állunk, amikor a magyar nép élén és érdekében élet-halál harcát vívja a nemzetközi pénzvilág erői ellen, és ráadásul ezt úgy teszi, hogy ezért is büszkék lehetünk magyarságunkra. Ahhoz, hogy ez a harc eredményes legyen, a nemzet jó erőinek össze kell fognia, amely csak a bizalom erős talaján, hiteles emberek köré épülve lehet hatékony. Az ilyen emberek egyike a nép fiai előtt Ángyán József professzor úr” – áll többek között a levélben. (index.hu)

„A palotaőri állomány ellátása és minimális raktárkészlet megalakítása érdekében díszköpeny, díszzubbony, lovagnadrág, csizma, díszöv, díszkesztyű, ékítmények és kiegészítő cikkek, valamint 1861M típusú gyalogos tiszti szablyát szereztek be mintegy 55 millió forint értékben.” (…) „A katonák precízen, fegyelmezetten hajtják végre feladataikat, mind a napi díszőrséget és fegyveres alaki bemutatót, mind pedig a köztársasági elnök hivatalos programjait illetően. A palotaőröknek nem sokkal szolgálatba állásuk után szembesülniük kellett az első igazán nagy próbatétellel, a rendkívüli hideg időjárással. A feladat-végrehajtás azonban zökkenőmentesen folyt a kemény téli körülmények között is.” (A HM közleménye, idézi: egyenlitoblog.hu)

03.08.

„Megfogadtam, hogy ebben az ügyben nem nyilatkozom. Egy nyilatkozatot tettem, hogy ettől az ügytől elhatárolódom, és a plágium vádját messzemenőkig visszautasítom”, mondta Schmitt Pál köztársasági elnök. A köztársasági elnök szerint, ha az ember a dolgozatában a forrásokat megjelöli, és nem deklarálja 100 százalékosan a sajátjaként, akkor a plágium vádja fel sem merülhet. (bruxinfo.com)

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint erkölcsi értelemben kötelességük, hogy a határon túli magyar pártokat és szervezeteket támogassák. "Ez következik a józan észből és a természet rendjéből" - jelentette ki. (MTI)

Hevenyészett számításaink szerint ennyi pénzért akár százötven-kétszázezer oldal iratot is be lehet szkennelni (atlatszo.hu)

Aki politikai menedékjogot kér, annak konkrétumokkal kell bizonyítania, hogy élete veszélyben van, folyamatos üldöztetés éri a hazájában, és az állam nem védi meg. A menekültstátusz megadásának fő dokumentuma az 1951. évi genfi egyezmény –   mondta lapunknak  Hoffmann Tamás nemzetközi jogász. A rémtörténeteknél tehát többet kell felhoznia Kertésznek. (mno.hu)

A MÁV Zrt. a 2010-es 35,8 milliárd forintos vesztesége után 2011-ben 13,9 milliárd forint mérleg szerinti eredményt szerepeltet kimutatásaiban. Mindezt azonban a vasutasok is csak mérsékelt lelkesedéssel írják fel „dicsőségtáblájukra”. A pozitív szaldó ugyanis nem pusztán a vállalat sikere. Összehozásához bevallottan szükség volt az adófizetők pénzére, azaz a tavaly decemberi 50 milliárd forintos költségvetési hitelszanálásra, és kellett hozzá az állami költségtérítés is. A szanálás nélkül az eredmény 36,6 milliárdos, a szanálás és a költségtérítés nélkül 58,5 milliárdos veszteség lenne. Mindez távolról sem azt jelenti, hogy a MÁV-nak szégyenkeznie kellene. A költségtérítés és szanálás nélküli eredmények alapján a vasút igenis javított: 2010-ben így számolt vesztesége 58,8 milliárd forint volt, vagyis úgy 300 millió forinttal több a tavalyinál. Ami a gazdasági válság idején nem lebecsülendő. (nol.hu)

03.09.

Belenyúlhatnak a népszámlálási kérdőívekbe a feldolgozáskor. Legalábbis ez derült ki egy, a Népszava birtokába kerül elnökhelyettesi feljegyzésből (…)A dokumentum szerint a kérdőívek "adatbevitelre való előkészítése" során - amely jelenleg is zajlik - az úgynevezett kódolók feladatai közé tartozik "a kérdőíven belüli és a kérdőívek közötti összefüggések ellenőrzése, javítása, az adathiányok pótlása" is. (…)Feladataik közé tartozik, hogy egyeztessék a címjegyzéket a kérdőíveken szereplő adatokkal - tehát névre beazonosíthatóvá válnak az űrlapok (…) okot adhat az aggodalomra, hogy a kódoló "a kérdőíveken belüli és a kérdőívek közötti összefüggéseket" is ellenőrzi, sőt "javítja" is a lapokat, az "adathiányokat" pedig pótolja. Újabb kérdéseket vet fel, hogy mindez kiemelten vonatkozik a nemzetiségi és vallási kérdésekre, melyekre nem volt kötelező felelni a cenzuson. (Népszava)

A Nemzetközi Vadvédelmi Tanács (CIC) jelentette, hogy Magyarországon zárt térben nevelt, hormoninjekciókkal kezelt kapitális szarvasbikákra rendeztek fizetős bérvadászatot külföldieknek – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). (…)A bűncselekmény elkövetői legalább két szabályt megszegtek: tiltott szerek felhasználásával növelték szarvasbikáik agancsméretét, illetve, bár zárt tértben nevelték, ezt nem jelezték a külföldi vadászoknak. (mno.hu)

Magyar Hírlap: „Élete utolsó éveiben folyamatosan cáfolta azt az állítását, amellyel a Makra-kötet fülszövegét zárja: „Az író életrajza a műveiben van.” (Csak jelezni szeretnénk, Kertész Ákos nem halt meg, csak Kanadába ment.) (hirszerzö.hu)

„Ez aztán a ragaszkodás! Saját hivatali kocsiját használta Brüsszelben is Orbán Viktor” – közölte a Blikk február 1-jén. Kiderült: a miniszterelnök Párizsból az év első uniós csúcstalálkozójára vonattal volt kénytelen utazni, mivel a belga fővárosban közalkalmazotti sztrájk kezdődött, amely kihatott a légiközlekedésre is. Biztos, ami biztos alapon Orbán Viktor kirendelte a brüsszeli pályaudvarra a Terrorelhárítási Központ (TEK) tulajdonában lévő Volkswagen Multivan mikrobuszt, amelyet csupán a miniszterelnök és a köztársasági elnök védelmére létrehozott egység tagjai vezethetnek. Az eset megdöbbentette a külügyi szakembereket. Brüsszel ugyanis Magyarország egyetlen olyan állomáshelye a világon, amely három önálló képviselettel rendelkezik: van egy bilaterális nagykövetség, amelyben főkonzulátus működik, van ezenfelül nagykövetségi rangban lévő EU-képviseletünk, valamint egy hasonló státusú NATO-képviseletünk. A három diplomáciai rangú hivataltól – a nagyköveti autó mellett – akár kisbuszt is rendelhetett volna a miniszterelnök.Egy neve elhallgatását kérő külügyes hivatalnok szerint ez a virtus könnyen diplomáciai bonyodalmakhoz is vezethetett volna, mert ha a sztrájk sodrában baleset vagy bármiféle inzultus éri a magyar rendszámú kisbuszt, akkor a hatóságok nem kivételezhetnek a járműben ülőkkel, csak abban az esetben, ha az követségi felségjelű, amely diplomáciai védelem alatt áll. Ezt a kockázatot ráadásul csak tetézte volna a miniszterelnök – ha nem állt volna időközben helyre a brüsszeli légi közlekedés –, ha a brüsszeli tárgyalásokat követően magyar rendszámú kisbuszával szelte volna át fél Európát Budapestig.  Az eset másik aspektusát a keletkezett költségek jelentik, amelyek nincsenek szinkronban a kormányhivatalok mozgásterét korlátozó, a kiadásokat radikálisan szigorító utasításával. A kirendelt járművel a testőrök ugyanis összesen kétezer-hatszáz kilométert tettek meg. (es.hu)

„Ezzel a mentalitással egy vidéki kócerájt sem lehetne elvezetni” – mondta Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén az Európai Bizottsággal folytatott vitával kapcsolatban. A Bizottság "rendkívül buta" politikát folytat, "hogy akar Európa kilábalni, ha a rosszakat támogatja, és a jókat bünteti?" – tette fel a kérdést. "Szamárság, hogy nem is akarunk megállapodni" - mondta Orbán Viktor az IMF-EU-tárgyalások alakulásáról. "Két hónapja ott ülök a tárgyalóasztalnál, csak nem jönnek, ez a baj” - jelentette ki a miniszterelnök. (privatbankar.hu)

Az ügyvédi eskü szövege ez év január 1-jétől megváltozott, ami az ügyvédi társadalmat erősen aggasztja. (…) Navracsics Tibor a már idézett műsorban azzal indokolta a szöveg megváltoztatását, hogy az ügyvédi titoktartás szerepel a büntető törvénykönyvben, másfelől pedig terjedelmi oka van: „Különben is, hosszúak az eskütételek szövegei, ezért rövidítettünk, ezért maradt ki”. A régi eskü szövege egy mondatból állt, 229 betűhely volt. Az új esküszöveg két mondat, 358 betűhely. Legalább nézné meg. (es.hu)

Az MTI azért kereste meg Irina Ivascsenkót, mert az IMF-ügyi miniszter a portfolio.hu mai konferenciáján bejelentette: a jövő héten ismét Washingtonba utazik, hogy a Valutaalap képviselőivel tárgyaljon. Ivascsenkó ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Fellegi az IMF magyarországi misszióvezetőjével tart informális találkozót, ugyanakkor a mostani szakaszban nem várhatók tárgyalások a lehetséges, Magyarországgal kötendő készenléti hitel-megállapodásról. Nem terveznek a miniszter számára találkozót az IMF menedzsmentjével sem. (ecoline.hu)

A magyar miniszterelnök gratulált a Real Madrid elnökének a klub 110. születésnapja kapcsán. Az Orbán Viktor alapította felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia is meghívást kapott a madridi klub ma esti születésnapi ünnepségére. (MTI)


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!
 
02.24 - 03.02. 2012. március 02. péntek, 13:51

02. 24.

Matolcsy György sikeresnek nevezte az egykulcsos adórendszert, amely szerinte nem csak a foglalkoztatást és a gazdaság fehéredését segíti, de a gyermekvállalást is ösztönzi. A tárcavezető szerint már az egykulcsos adóval kapcsolatos bejelentések is „megmozgatták a magyar férfiak és nők fantáziáját”, az elmúlt hat hónap népesedési adatai azt mutatják, hogy a születésszám elmozdult a növekedés felé. Úgy vélte, évtizedekig, talán évszázadokig az volt a szokás, hogy a gyermeket vállaló a szegénységet vállalta, ezt most a kormány megfordította.(…) Az első igazi egykulcsos bébik 2011 novemberében, decemberében születtek meg. A KSH a héten jelentette meg a legfrissebb adatait a népesség számának változásáról, ebben már benne vannak a 2011 decemberi születésszámok is. Eszerint az év utolsó hónapjában 0,4 százalékkal kevesebb gyerek született, mint egy évvel korábban. (index.hu)

02.25

Káros jelenségnek tartja a házasság előtti szexuális kapcsolatokat, az élettársi kapcsolatokat és a nem heteroszexuális viszonyokat a pénteken megalakult Magyar Családtudományi Társaság. A társaság "küldetésnyilatkozat"-tervezetében az áll, hogy a média is változatásra szorul, mert az általa sugallt emberkép "botrányosan primitív, hazug, káros és kultúraellenes. (...) Az egyetlen nemi társra való törekvés pedig fel sem merül a palettájukon. Teszik mindezt büntetlenül a huszonegyedik század Európájában és így hazánkban is." A civil szervezet (…) családtudománnyal foglalkozó szervezeteket szeretne integrálni, honlapot és később folyóiratot létrehozni. Mindehhez uniós forrásokra szeretnének pályázni. (hvg.hu)

"Aki vékony jégen fut, annak a gyorsaság jelenti a biztonságot. Vékony jégen futottam, örömmel jelentem, átértem a túlsó partra" - fogalmazott a kormányfő a Magyarországon végbement változtatások gyorsaságával kapcsolatban.

02. 26.

A második világháború után elkapott szellemi fertőzés a belső redőinkbe verte a szocialista maszlagot - jelentette ki Balatonfüreden Boross Péter ex-miniszterelnök, aki szerint egyetlen parancs vezérelhet minden magyarul gondolkodó embert: soha többé ne legyen Magyarországon baloldali kormány! (nol.hu)

02. 27.

Szombathely KDNP-s polgármestere és országgyűlési képviselője nyilvánosan elismerte, hogy a kormány fontolóra vette egy új különadó bevezetését, amellyel a külföldön dolgozó, ám magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok jövedelmét sújtanák. Magyarország több mint ötven állammal kötött már a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt, a kormánynak ezeket kellene valahogyan megkerülnie, ha további sarcot akarna kivetni a külföldön dolgozó magyarokra. (velemenyvezer.hu)

Németh Zsolt arra volt kíváncsi, hogy mikor lépünk ki az ACTA megállapodásból. Az egyezményből van lehetőségünk kilépni, ezt kell tennünk. Rétvári Bence államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy kilépni sem kell, mert be sem léptünk. (hvg.hu)

Tudomásul veszi a házasság előtti szexet, ha szerelemből történik - mondta az [origo]-nak Hoffmann Rózsa KDNP-s oktatási államtitkár. [origo].hu

02. 28.

Március elsejével nálunk is beköszönt a tavasz. Lelkes aktivistáink elsejétől beszélgetésre várják Budapest utcáin, a piacokon, a tereken, a plázákban az érdeklődőket. Ez a csodás korai cseresznyefa a megújulást, az ébredést szimbolizálja. Figyeljétek az akciók pontos idejét, helyét, amelyet most ezzel a képpel fogunk "reklámozni" ( A Szolidaritás közleménye)

A hajbeültetéshez igen vékony szőrszálakra van szükség, éppen olyanra, amilyen a legtöbb férfi lábán található. Az orvosok szerint meglepően természetes hatást kelthet, ha sikerül a páciens saját lábszőrét a kopaszodó fejbőrbe ültetni. (medipress.hu)

Hónapokat is csúszhat az autóvezetői vizsgája azoknak, akik a fővárosban akarnak jogosítványt szerezni, mert a köztisztviselők számát jelentősen csökkentették (klubradio.hu)

02.29.

A BKV finanszírozása kapcsán Tarlós bírálta az MSZP fővárosi frakcióvezetőjét; azt mondta, Horváth Csaba úgy próbálja beállítani a helyzetet, mintha arról az új vezetés tehetne, és egy éve csak "szarakodik". (MTI)

Székely ruhában pisil majd a Manneken Pis (MTI)

Simicskó szerint a hungarikum-törvénynek nemcsak eszmei értéke van, hanem gyakorlati haszna is, és védendő terméknek nevezte még a többi között a csabai kolbászt, a csigatésztát, az ágyaspálinkát, a konyakos meggyet, a libatepertőt és a Negro cukorkát. (vg.hu)

Az interjúban Kubatov Détári Lajost dicsérte, a futballcsapat edzője szerinte odafigyel a közvetlen utánpótlásra, és próbálja felépíteni a Fradit, nagynevű játékosok helyett a magyar tehetségekre építő csapat formálódik. (nemzetisport.hu)

Rendkívül kellemetlen helyzetet idézett elő a Fidesz frakció által támogatott trafiktörvény: az Európai Bizottság honlapjára felkerült törvénytervezetet ugyanis a fájl adatainak tanúsága szerint egy „Sánta János" névvel regisztrált felhasználó gépén hozták létre. Ez a Sánta János megegyezik egy Hódmezővásárhelyhez köthető dohánycég vezetőjével, akiről Lázár János a hét elején beismerte, hogy a tanácsait több mint tíz éve kikéri. Eközben a szakmát hivatalosan képviselő dohányszövetség elhatárolódott Sánta cégétől. (velemenyvezer.hu)

03.01.

XIII. Gergely pápa kibabrált Stohl Andrással. A naptárreformjáról híres egyházfő által bevezetett szökő¬évek miatt a vártnál egy nappal többet tölt rács mögött az öt hónap után szabaduló színész. (borsonline.hu)

Árok Kornél a Jobbik képviselőcsoportjának szakértőjeként kapott parlamenti belépőt. Megkeresésünkre Árok hangsúlyozta: a választás után más pártoktól is kért segítséget, hogy belépőt szerezzen – arra szakszervezeti vezetőként van szüksége, hogy látogathassa a szakbizottságok üléseit –, ám nem járt sikerrel. Szakértői tevékenységet viszont nem végzett – jelentette ki. (fuzesabonyi-hirhatar.hu)

Az Európa Parlamentben minden fajta következmény nélkül folytatnak lejárató kampányt Magyarország ellen, rossz hírünket keltik, kiátkoznak minket a befektetők és turisták terveiből. Pereljük őket kártérítésért!  Vonjuk meg a bizalmat Barrosóéktól, kezdeményezzük az Európai Parlamentben a bizottság visszahívását. Vádlottakból legyünk vádlók! Kivételesen Barrosóék feleljenek, kivételesen nem rágalmakra, hanem megalapozott tényekre!  Talán végül leszavaznak minket, talán maradnak még ideig-óráig eurós bársonyszékeikben. De az az unió már akkor sem ez az unió lesz! Európa szelleme kiszabadul a brüsszeli fogságból! (magyarhirlap.hu)

A Fidesz 1,6 milliárdért vissza akarja állítani a Kossuth tér 1944-es állapotát. Eszerint mennie kell majd József Attila és Károlyi Mihály szobrának is. A tér átalakítására még nincsenek tervek, kivitelezők vagy engedélyek. Azonban az engedélyek hiánya nem zavarta a Fideszt abban, hogy egy tarvágással megkezdesse a munkát. (egyenlitotv.hu)

Pályáztatás nélkül adták bérbe a Jókai Színházhoz tartozó éttermet Békéscsabán. Na kik működtetik az Ibsen-palota illusztris vendéglátóhelyét? A polgármester fia és a Fidelitas helyi elnöke.(magyarnarancs.hu)

03.02.

Sajnos Magyarország abba a kényes helyzetbe került, hogy a 2010-es  szinthez  képest  50  százalékos  csökkenést  vár  el  tőlünk  az  EU,  ami  a  számok  nyelvére  lefordítva  azt  jelenti,  hogy  egy  év  alatt  2800  helyett  1400  gyalogosnak  kellene  életét  vesztenie. (totalcar.hu)

Az Index napok óta próbál kapcsolatot létesíteni Szeremleyékkel, de mivel csak akkor lehet velük beszélni, ha bekapcsolják a telefont, ez eddig még nem jött össze. (sportgeza.hu)

Szanyi Tibor: − A Fidesz leváltására mindenkit egybe kell fogni, aki nem Fidesz. A szavazót. Én például utálom a Jobbikot, mint pártot, de tudom, hogy a szavazói között rengetegen vannak, akik valaha az MSZP szavazói voltak. Ezt az embert én nem utálom, ezt az embert én vissza akarom hozni. Az MSZP-nek viszont olyan személyt kell találni a nemzet élére, aki erre a feladatra alkalmas, és aki felvállalja a pártunkat. Ezidőtájt a személyes ambícióim között nem szerepel a miniszterelnökség, ráérek arra tíz-tizenöt év múlva. Egyelőre győzni kell. (index.hu)

Ellopták Xantus Barbara vaginajelmezét. Az ág is húzza Xantus Barbarát. Szurdi Miklóssal válófélben vannak, árulják a házukat, de alig akad érdeklődő, csütörtök hajnalban pedig ellopták a kocsiját, amelyben pótolhatatlan jelmezek voltak. (borsonline.hu)

"Azt gondolja, az élete könnyebb és persze szebb lesz, ha két pasi ágyába is belefekszik. Sokat gondolkodtunk a párommal, hogy elvállaljam-e ezeket a jeleneteket, végül rábólintottunk"- nyilatkozta Marenec (blikk.hu)

Semlyén Zsolt kifejtette: a közjogi összetartozás, a magyar alkotmányosság, amelynek szimbóluma a Szent Korona, "az az acélabroncs, amely az összetartásunkat(...) a kultúrnemzeten túlmenően, a közjogi nemzet szempontjából is összefogja."   (nol.hu)


 


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!
 


Creative Commons Licenseandai.hu