andai
 
Hungária Gyógyintézet

Abban az országban mindenki elmebeteg?
Igen, abban az országban mindenki elmebeteg.

(Példamondatok egy nyelvkönyvből)

 Hungária Gyógyintézet XVIII. 2013. augusztus 03. szombat, 08:54

2013-07-28-tól  2013-08-03-igWilliam Shakespeare, kétes eredetű, zavaros életű orvvadász, lóápoló,
 a kb. jónevű (Francis Bacon, Christopher Marlowe, Oxford grófja, Ben Johnson, stb.)
 bulvárszínpadi hullagyártó librettista:
„Őrült beszéd. De benne van a Rendszer” (hamlet.com)Horgászáshoz? Sétához?
Bármely jeles alkalomra egyedi férfiing?
MINISZTERELNÖK-ELLÁTÓ!

FŐÁPOLTAK

Orbán Viktor örömapa Ráhel lánya közelgő, csűrdöngölős, cigánybandás menyegzőjéről: „ Az elsődleges célom a  szertartáson, hogy fegyelmezett apuka legyek, ne szipogjak, ne törölgessem a szemem. Ez az asszonyok dolga.” (blikk.hu) (képek: tinemezeketarobotokatkeresitek. tumblr.com)

Kiszelly Zoltán politológus: „Gyurcsány Ferenc keresi a stílusát, mondhatni divatot követ. Korábban, amikor az Egyesült Államokban mindenki kocogott, akkor ő is futni kezdett. Aztán váltott a fitneszteremre, most pedig úgy néz ki, a horgászatra.” (borsonline.hu)

Hegedűs Zsuzsa, helyszínen lévő tudósító Tusványosról: „A Heti Válasz Online helyszínen lévő tudósítója egy darabig számolta, hányszor szakította meg vastaps a miniszterelnököt gondolatai közlésében (kapott ilyet természetesen Tőkés László is jócskán), egy idő után azonban feladta. Számtalan alkalommal pattantak fel helyükről az emberek, hogy állva ünnepeljék a vezetők szavait.” (hetivalasz.hu)

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja reagál Lengyel László Hócipőbeli, a baloldalt bíráló cikkére:  „Komoly megértéssel tekintek azokra, akik szeretik az önmarcangoló, önkritikus megnyilvánulásokat, ám mindenki jobban teszi, ha csak a saját nevében beszél, és önkritikáját nem vetíti ki másokra. A megújult MSZP és annak új vezetése nem tekinti magára érvényesnek ezeket a bírálatokat.”  Rácz Krisztina, az Együtt 2014 sajtófőnöke ugyanarról: „Véleménycikkekhez nem fűzünk politikai kommentárt.” (A Demokratikus Koalíció nem reagált a lap megkeresésére.) (mno.hu)

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági  államtitkára pénteken a Dunaremetét a szlovákiai Bőssel összekötő, 3,2 millió euróból kialakított hajójárat átadásán: „Ez az átkelő az első  megvalósult eleme annak a szándéknak, amelyet nemrég rögzített a két  ország miniszterelnöke, amikor megállapodtak, hogy az évtized végére  megduplázzák a két állam közötti határátkelési pontok számát.” (kisalföld.hu) „A pénteki avatás után egy nappal elromlott a 3,2 millió eurós uniós projekt eredményeként átadott új dunai komp, amely így a szlovákiai Bőstől fél kilométerre a folyón vesztegel. (MTI)

Tellér Gyula, miniszterelnöki megbízott havi beszámolóiból, miszerint mivel foglalkozott az adott időszakban bruttó 600 000 havi honoráriumért: „Olvastam és feldolgoztam az általam korábban beszerzett jelentős mennyiségű idegen nyelvű irodalom további részét. Ez a munka egyhamar nem fejeződik be.” (…) „Eseti konzultációk céljából folyamatosan figyelemmel kísértem az összpolitikai folyamatot.” (…) „Párizsi utamon saját költségemen újabb könyveket vettem.” (…) „Olvastam és feldolgoztam az általam korábban beszerzett jelentős mennyiségű idegen nyelvű irodalom további részét.” (index.hu)

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke: „A levélben történő szavazás kapcsán százszázalékos biztonságot senki nem garantálhat.” (nol.hu) Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője: „A választási eljárási törvényben rögzített biztonsági garanciák kizárják az olyan választási csalásokat, amelyek érdemben (kiemelés: ag) befolyásolhatnák a szavazás eredményét” (MTI)

Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság: „A szabálysértési törvény szeptember 1-jétől megváltozik, a módosítás hatályba lépése után az is szabálysértésnek minősül majd, ha valaki indokolatlanul felhívja a segélyhívó számot.” (katasztrofavedelem.hu)

Németh Lászlóné miniszter: „2013. június 15. napjától 2013. december 14. napjáig az alábbi személyeket miniszteri biztossá (a továbbiakban: megyei útügyi biztos) nevezem ki (Hivatalos Értesítő, 35. szám).” Néhány kinevezett: „Baranyában a Gery Greyhound által választási csalással leleplezett Csizi Péter, Veszprémben a gyereke diplomaügyével elhíresült Lasztovicza Jenő, Tolnában az az állampolgárságot szerzettek adatairól szóló jogszabály mismásolós módosítójával ismertté vált Potápi Árpád, Győr-Moson-Sopronban a kónyi időközi választás kapcsán zsarolásban való részvételbe keveredett Gyopáros Alpár, Hajdú-Biharban a képviselő asszonyok réme, a Fidesz kőbunkója, Tasó László, Szabolcsban pedig a Fidesz álláshalmozó gumiembere, az ittasan balesetező Tilki Attila” (orulunkvincent.hu)

Schiffer András, az LMP társelnöke és parlamenti frakciójának vezetője: „Orbán Viktor rendszeresen »emberkedik« különböző külföldi hatalmakkal, azonban az amerikai lehallgatási botránnyal kapcsolatban nem tett semmit, pedig akár azt is felajánlhatta volna, hogy menedékjogot ad a botrányt kirobbantó Edward Snowdennek” (ATV)

Hirdetés a Szabolcs Volán egyik mátészalkai járatára felragasztott óriásmatricán: „Keressünk tisztességes országgyűlési képviselőt Szatmár-Beregnek” (origo.hu)

Budai Gyula agrárállamtitkár (Fidesz) Gőgős Zoltán ex-agrárállamtitkárról (MSZP): „Gőgös Zoltán nem más, mint egy tehénpaparazzi!” (nol.hu)

Simák Pál, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója: „Manapság senki sem akar bankot vásárolni.” (hetivalasz.hu)

„Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára és Csóti András, a büntetésvégrehajtás megbízott országos parancsnoka átadják a (…) a Szegedi Fegyház és Börtön I. objektum parancsnoki épületének megújult homlokzatát.” (MTI)

SPORT ÉS FOCI

Szöllősi György, a Puskás Ferenc Akadémia kommunikációs igazgatója: „Boldogságban úsznak a magyar sportsikerek ellendrukkerei: íme hiába a kormány milliárdjai. Pedig aki gondolkodik, tudja: természetesen a kommunisták miatt tartunk itt.” „Ez tehát a helyzet, kedves magyar baloldal. Minél hangosabban tetszenek kárörvendeni a magyar foci mai kudarcain, s mennél hangosabban csapkodják a térdüket nevetés közben, annál több gyalázatot hoznak a saját fejükre. S a meglopott, meggyalázott nemzedékek botladozása bennünk nem vidámságot, hanem mélységes szomorúságot ébreszt.” (szollosigyorgy.web4.hu)

Pápai szurkolók a Pápa – Felcsút 1:1 fociderbin: „Azért a Duna Tv közvetít, hogy az Orbán Erdélyből is nézhesse.” „A békemenetesek megérkeztek már?” „A Józsi kapott egy trafikot, azért nem jött ki!” (Az MTK-tól 90 millió forintért vett Tischler Patrik beállásakor:) „Ott szalad a nyugdíjam!” (vasarnapihirek.hu)

Gyárfás Tamás,  az úszószövetség elnöke: „Szabó Tünde főtitkár tájékoztatta a Szeles Sándort a döntésről, hazaküldte a kiváló edzőt, mert otthon van biztonságban. Emberek vagyunk, tudjuk, hogy mi a gond vele.” (origo.hu)  Szeles Sándor edző: "Gyárfás nyilván az alkoholra gondol, de legyen alkohol vagy betegség, ez intim szféra, nem korrekt Gyárfás Tamástól, hogy erről beszél. Gyárfás Tamással nem is találkoztam, Szabó Tündét is csak ötven méterről láttam..." (sport.hir24.hu)  Pásztory Dóra médiamunkás: „Azt ki kell hangsúlyozni, hogy Dani felkészülését nem csak Széles Sándor irányította, hanem egy háromfős csapat (Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs). (magyarnarancs.hu) Gyárfás, másnap: „Széles hangsúlyozta, hogy nyombélfekélye van, ez újult ki. Én tényleg nem tudom, hogy ezt mi mindentől lehet kapni.” (origo.hu)

Pintér Attila labdarúgóedző (Győr) a csapatát ért bírálatokra válaszolva: „Hazájukban nevenincs emberek idejönnek, és öt hónap után osztják a magyar futballban az észt (…) Én úgy emlékszem, hogy mi nyertük meg a bajnokságot, és jó lenne, ha mindenki a saját háza táján söprögetne.” (Sport1 TV)

KDNP

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes (KDNP) válasza Dr. Molnár Gyula országgyűlési képviselő (MSZP)  „Már a holt IeIkek sem nyugodhatnak békében?” című, K/11756. számú írásbeli kérdésére, amely az iránt tudakozódik, miért kaptak halottak is levelet a rezsicsökkentést támogató aláírások gyűjtésekor (részletek):  „A tarthatatlan és pusztító amorális helyzetet váltotta fel 2010-től az együttműködés és a bizalom légköre. (…) A magyar embereknek ez a bizalmon alapuló összefogása eredményezte a rezsicsökkentés melletti több milliós társadalmi kiállást is. Ön ezt akarja lerombolni, ezt az összefogást és bizalmat akarja eltörölni. A rezsicsökkentést támogató aláírások gyűjtésekor mi bíztunk az állampolgárokban, nem vártunk el bürokratikus igazolásokat.”  (propeller.hu)

Semjén Zsolt elnök (KDNP) és Rétvári Bence alelnök (KDNP): „Az SZDSZ állítása ellenére rendkívül távol állt a magyar szabadelvűség valóban nemes hagyományától, társadalompolitikában az 1968-as nihilista-anarchista diáklázadók méltó örökösei voltak, azt gazdaságpolitikában a vadkapitalizmussal vegyítették.” (…) „Az SZDSZ a rasszista-antiszemita vádat kifordítva politikai fegyverként használva olyanokat is megbélyegzett, akk arra nem szolgáltak rá, megágyazott a valódi szélsőség előretörésének. (kdnp.hu)

Kuncze Gábor, az egykori SZDSZ egykori elnöke: „A Fidesz kommunikációs akárkijei írtak egy ilyen förmedvényt, amit ez a két társtettes aláírt.” „A KDNP tulajdonképpen a Fidesz stand up comedy tagozata, hát ez a nyilatkozatuk is ezt támasztja alá.” „Semjén Zsolt nem több mint egy apróság, amelyik a Fidesz zsebéből kandikál ki, és onnan beszél hülyeségeket.” (ATV)

SZAVAZÁSOK

Ön elhiszi, hogy Csányi Sándor az OTP vezére húsipari befektetései miatt adta el részvényeinek jelentős hányadát? □nem valószínű □igen □nem

Szerinted a börtön után is működni fog Damu Roland házassága? □igen □nem (storyonline.hu)

CELEBRITÁSOK

Alekosz celebritás beszámolója, miként békíti kedvesét egy-egy veszekedés után: "Rendszeresen bemegyünk az általam oly nagyon szeretett érdi teszkóba, ahol is a kézi kosárkát tologatva bele csempészek ezt azt a Betty számára. Először egy bombát, mert arra fölfigyel és elkezd gondolkodni. Utána egy csipszet mert tudom, hogy akkor elképzeli azt, hogy milyen jó is lesz neki az esti film alatt ropogtatni és erre már el is mosolyodik. Majd végül egy tejszeletet, ami láttán aztán már majdnem tuti is a kibékülés. De csak majdnem, mert a vásárlás végén természetesen nem feledkezem meg a fő-fő Kedvencéről, a túró rudiról. Ezek után mosolyogva és kézenfogva távozunk a Teszkóból és itthon megnézünk egy Filmet. Utána egy szerelmi együttlétre kerül sor, majd nyugovóra térek. Nagyjából így teljes a kép." (Alekosz celebritás hivatalos Facebook oldala)

Gyurcsík Tibi celebritás beszámolója, miért botoxoltatta a hónalját: „A munkám miatt rengeteget vagyok színpadon, és bizony igen kellemetlen, amikor azzal szembesülök, hogy egy izzadtságfolt éktelenkedik a ruhámon a hónom alján. Megelégeltem, hogy semmi nem használ, utánanéztem, mi segíthetne, és akkor találtam rá erre a lehetőségre.” (blikk.hu)

Nótár Mary celebritás párja, Sándor fodrász beszámolója megismerkedésükről: „Földbe gyökerezett a lábam, amikor megláttam Marikát, akit én azóta is csak így szólítok - veszi át a szót a férfi. - Mondtam is magamban, ez a lány sokkal szebb életben, mint a tévében. Pedig már a képernyőn látva is nagyon tetszett. Meglepően közvetlenül viselkedett, nem éreztette, hogy ő a híres énekesnő.” (storyonline.hu)
 

Győzike celebritás beszámolója terveiről, miszerint milyen is legyen a temetése: „Ne feketében, hanem pirosban temessenek! Megvan az a két nóta is, amivel szeretném, hogy elbúcsúztassanak. Amikor kihoznak, a Neoton Famíliától a »Szememben könnyek« című nóta szóljon majd. Miközben pedig leengednek, a »Volt egy fiú, árva fiú, nem szerette senki« menjen. Ebben benne van szerintem minden.” (Epizód Magazin)
 
Szepesi Niki celebritás beszámolója készülő könyvéről: „Az elsőhöz képest jobban használtam a fantáziámat. Már nem lesz minden szava igaz. Az olvasónak kell találgatnia, mi lehet valós, és mi a kitaláció. De szex és orgiák lesznek benne, ezt garantálom.” (tema.hu)

SÖRJELLEMZÉSEK

„Kevesebb benne a buborék, mint arctetkós a KDNP-ben.” „Olyan szaga van, mint egy SZTK-nak télen.” „Ha volt is benne íz vagy buborék, az hamarabb elpárolgott, mint Zagyva György Gyula a hereszépségversenyről.”  „Valahol ez a sör is kézműves. Olyan, amiben a kézműves kezet mos.” „A nyitókorty első fele olyan, mint egy nyelves-nyálas csók egy nutriával.” „Jó fajta víz, sörös utóízzel.” „Ennél habosabbat vizelek.” (cink.hu)

FŐCÍMEK

„A helyes kis zsidógyerek, akivel minden tinilány dugni akar” (origo.hu – beharangozó)

„Roma holokauszt – Útlezárások és parkolási tilalom Budapesten” (MTI)

„50 fegyveres óvja Györgyöt” (borsonline.hu)

Nnnna! Csak úgy mondom…  a. györgy


ELNÉZÉST KÉREK, DE AUGUSZTUS 4.-TŐL SZEPTEMBER 1.-IG NEM VAGYOK ELÉRHETŐ. ag

 


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!
 
Hungária Gyógyintézet XVII. 2013. július 27. szombat, 08:30

2013-07-14-től  2013-07--ig


William Shakespeare, kétes eredetű, zavaros életű orvvadász, lóápoló,
 a kb. jónevű (Francis Bacon, Christopher Marlowe, Oxford grófja, Ben Johnson, stb.)
 bulvárszínpadi hullagyártó librettista:
„Őrült beszéd. De benne van a Rendszer” (hamlet.com)

 

„Mikor az uccán átment a kedves,
Sirályok Galambok ültek a vérebekhez verebekhez”

Orbán Viktor miniszterelnök a trafikpályázat extrafikos veszteseiről: "Utasítottam az államtitkárt, mondtam, hogy ez becsületbeli ügy, ezeknek az embereknek a nevét gyűjtse össze, számukra a megélhetést majd biztosítani kell." (hirtv.hu) Ugyanő a szakképzésről: „Sajnálom, hogy ilyeneket kell mondanom, de a kommunista rendszerben voltak dolgok, amelyek ésszerűbbek voltak, mint a mai dolgok.”  Ugyanő arról, miért vett részt személyesen a budapesti pályázat múlt heti barcelonai prezentációján: „Nem akartam lemaradni az aratásról, ha már a kapálásban az első sorban mentem.” A többi pályázó ország visszalépéséről: „Ha az ember ledobja a fürdőköpenyt, látszik a fölsőtest, van úgy, hogy az ellenfelek visszakoznak.” (mr1kossuth.hu)

Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója: „A vevőknek tudomásul kell venniük, hogy 18 éven aluli gyereket – még akkor sem, ha karon ülő – nem lehet bevinni a nemzeti dohányboltba. (…) A nemzeti dohányboltok megnyitásával új eladói és vevői kultúrát is el kell sajátítani" (MTI)

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az ötödik Tiszaderzsi Kárásznapon: „Kiváló természeti adottságainknak, évszázados halász-pákász örökségünknek hála, a magyar halételek egyedi és kiemelkedő ízvilággal büszkélkedhetnek.” (magyarnarancs.hu) Ugyanő, csak úgy: „Ha egy esztendőben súlyos aszály van, nincs gazdasági növekedés, ám ha egy kicsit jobb év következik, megindul a GDP bővülése.” (MTI)

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője: „A kormány tudatosan ápolja a magyar kultúrában mélyen gyökerező lovak iránti szeretetet.” (MTI) Komjáthy György, nemzetközi hírű díjlovas: „A magyar a történelme miatt számít lovas nemzetnek. Hiába a holland az egyik legeredményesebb nemzet a lovaglás terén, az akkor is hajós nemzet marad." (index.hu)

Kósa Lajos, országgyűlési képviselő, Fidesz: „A Tavares-jelentés a semminek a semmije.”  (fn24.hu)

Schmuck Andor, a Szocdemek elnöke, a Tisztelet Társasága ügyvezetője: „Én Rogán Antalt nagyon tisztelem, főleg azért, amit az idősekért tesz.” (hvg.hu)

Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet vezetője: „Itt egy nyilvánvalóan balliberális, globalista hálózatot építenek Európában” (…) Ezek egész Európát akarják uralni, és ha győznek, akkor megszűnnek a nemzetállamok és az egész európai kultúrát odavetik a szemétdombra.” (mr1kossuth.hu)

Balatoni Mónika, a KIM államtitkára a Weöres Sándorról elnevezett mozdony első útja alkalmából: „Ez a vonat azért is mérföldkő (sic!) a Weöres-év centenáriumi rendezvénysorozatában, mert amikor azt mondjuk, hogy Weöres Sándor költészete határtalan, akkor ez a ma induló utazás mutatja meg számunkra a legjobban, hogy miképpen lehet határokon átívelő kultúrával így (sic!) megjelenni, hogy lehet megérkezni és elindulni, hogyan lehet ennek a végtelennek a részévé válni. Az anyaország üzen a határontúliaknak. (…) Weöres Sándort csak magyar nyelven lehet érteni és értelmezni, csak magyar nyelven lehet játékosan, mondókaként mondogatni, és filozófiáját is csak azon magyar belső értékek mentén lehet értelmezni, ami túlmutat a hazafiasságon, mégis egy egyetemes gondolatot takar.” (magyarnarancs.hu)

Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács: „Meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy a fiatalkorúak felnőtt kísérő nélkül ne mehessenek be szórakozóhelyekre.” (kormany.hu)

Simicskó István államtitkár: „A sárkányhajózás nem olimpiai sportág, de egyre népszerűbb. (…) Magyarországon kiváló adottságaink vannak, hiszen kiváló vizeink vannak, folyó vizeink vannak, állóvizeink vannak, tavaink vannak.” (hirtv.hu)

Pécsi közterület-felügyelő arról, miért hajtja el a nézelődőket a pécsi székesegyháztól: „Az egészre azért van szükség, mert az utóbbi időben többször lehetett tapasztalni, hogy részeg fiatalok hangoskodtak, randalíroztak a székesegyház tövében, sokan a kisebb dolgukat is itt végezték. (…) A pécsi közterület-felügyelet Udvardy György megyéspüspök kérésére jár el ily módon, mert az egyházi méltóságot rendkívül megviselték a vandál atrocitások és a templomhoz méltatlan magatartás.” (pecsistop.hu)

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes: „A magyarság csak akkor tud megmaradni, ha minden nemzetrésze megmarad, az erdélyi is, a délvidéki is, a kárpátaljai is, a felvidéki is, mert e nélkül megcsonkulna a magyar nemzet.” (MTI)

KIM: „Viviane Reding uniós biztos vagy végtelenül tudatlan, vagy politikai szándékból hazudik.” (mno.hu)

Szanyi Tibor országgyűlési képviselő (MSZP), miután Csányi Sándor OTP-vezérigazgató eladta a bankban lévő részesedésének jelentős részét: „Bepánikolt a burzsoázia.” (nol.hu)

                                                                    ***

Bencsik András, médiamunkás:  „Maximális felhatalmazás két cikluson át... Mi kell hozzá? Hit, elszántság és meggyőző erő. Hogy az a láthatatlan forradalom, ami 2010-ben alapjaiban megváltoztatta a magyar világot, még nem ért véget, tartalékai nem fogytak el, bőven van benne tűz. Miért ne indulna el egy új mozgalom a 2014-es kétharmados győzelem kivívásáért? Micsoda válasz lenne ez a baloldali nosztalgiáiból magát kikezelni képtelen Európának! Micsoda frappáns válasz volna ez a Konrád Györgyöt ajnározó internacionálénak! Új – hát persze, hogy baloldali és liberális – narratívát akartok írni a tőletek megszabadulni képtelen európai népeknek? Írjatok. Mi viszont nem írjuk, hanem csináljuk a történelmet, amely átlép rajtatok...” (Facebook)

Szili Nóra médiamunkás kérdése Borbás Marcsi médiamunkáshoz (részlet): „És elméláztam azon, hogy te azért a magyar médiapiacon egy ügyes csaj vagy, és kevesen vagyunk olyanok, akik tényleg gyakorlatilag azt csináljuk, ami belőlünk fakad. De a sokféle állomásán az életednek, vezérelve ennek van, Marcsi?” (via 444.hu)

Borókai Gábor médiamunkás: “A fehérváriak kiesése után megint felharsant a kishitűek »nekünk úgysem sikerülhet« kórusa, amely az élet minden területén a változást támadja, mások hitét rombolja, és csak a vereségekben láthatja meg önmaga győzelmét és előrelátó bölcsességét…” (Heti Válasz)
 
Hajdú Péter, médiamunkás: „Egy cigány jósnő az utcán megdicsérte a feleségemet, ezért adtam pár száz forintot a cigány asszonynak. Jópofa volt, nekem pedig jó kedvem, így odanyomtam Kata markába egy marék aprót és megkértem, adja oda neki.” (borsonline.hu)
 
Névtelen médiamunkás idézi Sarka Katát, fenti Hajdú Péter fenti nejét: „Aztán elértem egy padig, ahol egy idős néni ült, ekkor megfogtam a botyját (sic!) és ráüvöltöttem a valószínűleg drogos befolyásoltság alatt álló, hajléktalan kinézetű férfira, aki szerencsére eltakarodott.” (borsonline.hu – a dolgozat, nyilván fontossága miatt, másnap ismét megjelent, botyja nélkül, ám, hál’istennek,  az eredetinél jóval nagyobb terjedelemben. Pl. megszólíttatik egy másik hajléktalan, mit szól az eseményekhez, de a másik hajléktalan nem szól semmit. ag)
 
Névtelen médiamunkás: „Június 25-én a budai Mezzo étteremben összejöttek egyes magyarországi médiavállalatok és -ügynökségek vezetői (…). Az ügynökségek vállalása: lehetőleg nem helyeznek el hirdetéseket a jobboldali médiumokban, illetve a közmédiában. (…)A résztvevők arról döntöttek, hogy mostantól minden politikai kérdésben saját eszközeikkel a kormány ellenében foglalnak állást, nagy felületet adnak az ellenzéknek, és előnyben részesítik a kabinetet érintő negatív híreket. (mno.hu)

Weisz Manfréd Huba, médiamunkás: „A Fidesz székházban a kép tanúsága szerint erőszakot alkalmazó Sz. Ferenc ellen megszüntették a nyomozást arra hivatkozva, hogy amikor társával hona allá (sic!) fogták a Fidesz székházban demonstráló aktivistát, és erőszakosan arrébb rakták, nem a személyi szabadságát korlátozták, hanem a testi épségét védték. A nyomozáshoz beszerzett iratok szerint ugyanis, a Fidesz székház azon része életveszélyes.” (magyarinfo.hu)

Scipiades Erzsébet médiamunkás: „Nincs abban semmi különös, ha egy szegényiskolában, ahol a tanulók mintegy kilencven százaléka cigány, néhány barna bőrű malac is születik.” (nol.hu)

                                                                              ***

Verebes József mesteredző egy hajdani meccsről, amikor az általa vezérelt magyar klubcsapat 5-0-ra kikapott belga ellenfelétől: „Mind az öt gól csalás volt!” (Sport Plusz)

Tenki Réka színésznő, Nemzeti Színház: „Az a fajta a szabadság, amelyben most élünk, nem biztos, hogy minden szempontból jót tesz. Egészen más érzés, ha felkér egy férfi táncolni, mintha csak szabadjára magamnak, magammal táncolnék.” (mno.hu)
 
Falusi Mariann énekesnő: „Az alkotó tevékenység szerintem a barátságban is ugyanolyan fontos, érzed, amikor a másik egy kreatív ember és számíthatsz rá.” (stop.hu)

VV Éva, főfoglalkozású VV Éva a pszihiátriáról: „Hihetetlen, hogy még itt is megtalálnak a férfiak. Épp kedden kérdezte egy pasi, hogy mikor szexelünk. Mondtam neki, én azért jöttem ide, hogy meggyógyuljak, nem pasizni. Az ilyesfajta stílus nekem nem jön be.” (blikk.hu)

Főcím: „Herét emel a szerző” (fn24.hu)

Főcím: „Kiss Tibi kecskével barátkozott a pszichiátrián” (blikk.hu)

Főcím: „Meg kellett szenvedni a gyilkosnak, hogy begyömöszölje a magyar lányt a bőröndbe” (nepszava.hu)

Főcím: „Kibújt a királyi pocaklakó” (cink.hu)

 


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!
 

2013-07-14-től  2013-07-20-ig

William Shakespeare, kétes eredetű, zavaros életű orvvadász, lóápoló,
 a kb. jónevű (Francis Bacon, Christopher Marlowe, Oxford grófja, Ben Johnson, stb.)
 bulvárszínpadi hullagyártó librettista
:
„Őrült beszéd. De benne van a Rendszer” (hamlet.com)

 

Szavazás: „Téged zavarna ha egy homoszexuális lenne az FTC edzője? Igen □Nem □Eddig sem zavart” (fradimob.hu)

Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő (Jobbik) a Pride kapcsán tett feljelentéséből: „Az a szülői magatartás, miszerint egy gyermeket a tikkasztó hőségben egy hosszú sétára köteleznek olyan emberek között, akik deviáns, magamutogató módon viselkednek, kimeríti a veszélyeztetés bűntettét.” (jobbik.hu)

Heti Válasz: „Új világtrend van kibontakozóban: napjainkban a homoszexuálisok már nem csupán a diszkrimináció felszámolásáért küzdenek, hanem az egész közvéleményt ellenőrzésük alá kívánják vonni.” (hetivalasz.hu)

KDNP: „A Kereszténydemokrata Néppárt mély megdöbbenéssel vette tudomásul az Egyenlő Bánásmód Hatósága előtt megkötött egyezséget. Az MLSZ és a Háttér Társaság a Melegekért nevű jogvédő szervezet közötti egyezmény értelmében az eddigi hagyományos családi jegyeket és az ezzel járó kedvezményeket az azonos nemű párok is igénybe vehetik. Nem az aggasztó, hogy többen juthatnak el olcsóbban a focilelátókra, hanem azt az irányvonalat kérdőjelezik meg, amely a hagyományos és természetes (férfi-nő) családmodellt próbálja kiszélesíteni.” (kdnp.hu)

Orbán Viktor miniszterelnök: „A magamfajta emberek szeretnek valami jelentőset véghezvinni, valami rendkívülit. A történelem megadta nekem ezt az esélyt.” (Wall Street Journal)
     
Szöllősi György, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója: „A futball (…) a legnagyobb nemzetközi hatású és legsikeresebb kulturális termékünk a huszadik században.” „Vagyis végtelenül primitív és ostoba megközelítés kinevetni, leköpni a magyar futballt csak azért, mert eredménytelen, züllött, kétségbeejtően rossz.” (szollosigyorgy.web4.hu)

Kovács Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az ócsai lakóparkról: „Azon dolgozunk, hogy a magasztos elveket és a rögvalóságot minél előbb szinkronba hozzuk.” (nol.hu)

Vágó József, a Sólyom Hungarian Airways Kft. vezetője: „Nem lesz ebben állami tulajdonrész. Száz százalékban magántulajdonú lesz, ezt az állammal mi már le is beszéltük.” (nepszava.hu)

Szanyi Tibor országgyűlési képviselő, MSZP : „Négyszázmillió forintot csoportosítottak át a mezőkövesdi focicsapat számára. Ez egy pofaajándék volt Orbán Viktortól Tállai Andrásnak, aki az ő pribékje.”(atv.hu) *** (Hadházy Ákosról, a trafikügy fideszes tanújáról): „Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol. Egy kihullott fidesz-pribék szánalmas vergődése.” *** „Immár napnál világosabb, hogy az őszödi ügykezelő maga GyF és stábja volt."  (SzT. Facebook oldala)

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, KDNP: „Érdemes megnézni a '68-hoz, s annak anarcho-nihilista szemléletéhez köthető szocialista-liberális-zöld figurákat, az életvitelüket, s rögtön látható, hogy a saját deviáns életvitelükből csinálnak politikai ideológiát.” (mr1kossuth.hu)

Pálffy István országgyűlési képviselő, KDNP: „Semmiféleképp nem szeretnénk egy olyan Európai Uniót, ami a demokrácia uniója, vagyis egyfajta diktatórikus unió.” (orulunkvincent.blog.hu)

Vadász-Szatmári Huba, a Tusnádfürdőn megrendezendő, 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem táborigazgatója:  „A táborozók biztonsága érdekében idén is vadőrök járőröznek majd a környező erdőben, így remélhető, hogy medvét csak a Tusványos plakátján székely zászlót lengető kabalaállat, Csürdörmögő képében látnak majd a résztvevők.” (MTI)

Varju László (DK) független országgyűlési képviselő, miután a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete bejelentette, fellép a trafikügyben indított népszavazási kezdeményezés ellen: „Ezek összefogtak a demokrácia intézményrendszere ellen.” (MTI)

Németh Balázs, az MTI Híradócentrum főszerkesztője, akinek felesége két trafikot kapott: „Nem összeférhetetlen a pozíciómmal az, hogy a családomnak trafikja van. Ennyi erővel, ha van egy taxis barátom, akkor nem foglalkozhatnánk a taxistörvénnyel, ha a szüleim nyugdíjasok, akkor a nyugdíjasokkal.” (index.hu)

Török Zsolt országgyűlési képviselő, MSZP: „Miközben a lakosság egyre mélyebbre süllyed a szegénység bugyraiba (…), a minisztérium urai a befizetett adóforintokból dőzsölnek.” (mszp.hu)

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Fidesz: „A baloldal azonban már csak a nevében az, valójában milliárdos oldalnak kellene elnevezni őket.” (nepszava.hu)

Együtt–PM:  „Azért mentünk el Felcsútra, Orbánisztán birodalmi fővárosába, hogy az igazság a saját búvóhelyén érje utol Orbán Viktort”. „A miniszterelnök megpróbált minket biztonsági őrökkel, tegnapról mára kitalált útlezárásokkal és fizetett tüntetőkkel távol tartani, de ez nem sikerült.” (parbeszedmagyarorszagert‎.hu) *** Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója: „Bajnai Gordon csúfos vereséget szenvedett, megfutamodott Felcsútról, elkullogott.” (MTI) *** Ugyanő:  „Nem igaz, hogy a rendőrök nem engedték meg a busznak, hogy megálljon a településen. Ha a volt miniszterelnök azt mondta volna, hogy ez a busz itt megáll, akkor nincs az a szuperrendőr, aki ezt megakadályozza.” (atv.hu) *** Mészáros Lőrinc, felcsúti  polgármester: „Nem is tájékoztatta Bajnai Gordon stábja Felcsút településvezetését a csütörtöki látogatásról” (lanchidradio.hu)

Karácsony Gergely, országgyűlési képviselő, Együtt-PM, Bicskén: „A  Felcsútnál körülbelül tízszer nagyobb településnek egy teljesen átlagos futballpályája van.” Tessely Zoltán bicskei polgármester: „A politikus méltatlan, a város lakóit is sértő szavakkal jellemezte Bicskét.” (MTI)

Sterczer Hilda, Erőss Zsolt hegymászó özvegye a feljelentésről, miszerint hibák sorozata vezetett a két sportember halához: „Ha nekem nincsenek kérdéseim a tragédiával kapcsolatban, akkor másnak se legyenek.” Kovács Edit, Erőss Zsolt hegymászó anyja: „Ideje volt már megtenni a feljelentést” (blikk. hu)

Kövér László , ex-titokminiszter (Fidesz) az un. UD-ügy tárgyalásán: „Horváth Józseffel korábban szakmai, később baráti kapcsolatban álltam ugyan, és 2008-ban beszéltünk néhányszor telefonon, de feladatokat nem adtam neki, csak tanácsokat kértem tőle.” *** Demeter Ervin ex-titokminiszter  (Fidesz) ugyanott, ugyanakkor: „Az UD Zrt.-vel semmilyen kapcsolatban nem voltam, vezetőjének, Horváth Józsefnek feladatokat nem adtam, csupán tanácsokat kértem tőle.” (MTI)

                                                                         ***

Sarka Kata, főállású Hajdú Péterné, miután a Balaton Soundon egy részeg megfogta a s….t: „Óh, megfogtad a s….m!” (blikk.hu)

Keresztes Ildikó énekesnő edzésbe állt: „Olyan szinten rákaptam az ízére, hogy amikor ráérek, akkor napi szinten járok.” (stop.hu)

Schmuck Andor, a Magyar Szociáldemokraták Pártjának elnöke házasságkötéséről: "Ámor nyila a legdemokratikusabb, mert bárkit eltalálhat.” (hir24.hu)

Ifj. Gáspár Győző, alias Győzike: „A gazdálkodásban látom életem értelmét!” (kiskegyed.hu)

Hujber Ferenc  hamisérettségis színész: „Gentlemannek tartom magam.” (hot.hu)

Főcím: „Beszóltak a libsik, visszarakta a YouTube az Orbán lányok videóját” (hunhir.info)

Főcím: „Meghozta az eredményét a dinnye népszerűsítése” Első mondat: „Megkezdődött a magyar dinnye népszerűsítése.” (mno.hu)

Főcím:  „Szánkba vettük a friss, csupasz Rudit” (hvg.hu)

                                                                       ***

KÜLÖNKIADÁS!!!

Selmeczi Gabriella  (Budapest, 1965. június 21. – )   országgyűlési képviselő, a Fidesz szóvivője,  A Fidesz Gazdasági és Informatikai Bizottságának tagja,  nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott:

2013. július 19. „A KSH jelentése (…) egy újabb pozitív visszacsatolás, jó hír a dolgozóknak, Magyarország jobban teljesít a munkavállalók sorsát illetően is" (hvg.hu)

2013. július 19. „A Gyurcsány-Bajnai-kormány egyenesen büntette a gyermeknevelést; kormányzásuk alatt nem létezett családi adókedvezmény, a kisgyermekes édesanyák munkavállalását semmivel sem segítették, elvették tőlük a hároméves gyes-t.” (fidesz.hu)

2013. július 18. „A legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport idei második negyedéves országkockázati összesítésére reagálva kifejtette: Magyarország jobban teljesít, nő az ország iránti bizalom.” (delmagyar.hu)

2013. július 17. „Magyarország - mióta az emberek "elzavarták azokat, akik tönkretették az országot" - a saját lábára állt, egyre több területen egyre jobban teljesít.” (nol.hu)

2013. június 26. „Az ország a magyar emberek jó teljesítményének köszönhetően elég erősen áll a lábán ahhoz, hogy végrehajtsák az egészségügyi béremelést, amire idén 30 milliárd forintot fordítanak.” (MTI)

2013. június 18. „A bankárkormány hagyta, hogy egész országrészek - köztük kisgyermekes családok tömegei - tengődjenek munka nélkül és családok tízezreinek otthonára kerüljön jelzálog.” (fidesz.hu)

2013. június 15. „Magyarország a foglalkoztatásban is jobban teljesít, mint más európai országok.” (mno.hu)

2013. június 13 „Bajnai Gordon tagadhat, fenyegetőzhet, de teljesen nyilvánvaló, hogy erkölcsileg felelős 500 gazda tönkremeneteléért” „Hiába tagad az Együtt 2014 vezetője, a tények és dokumentumok ezt az állítását cáfolják. (fidesz.hu)

2013. június 1. „A magyar emberek nevében kikérjük magunknak azt, hogy Bajnai Gordon külföldre repkedjen, és rosszakat állítson a magyar emberekről. (…) Ha Bajnai politizálni akar, akkor itt adjon választ a kérdésekre.” „A politikus berlini előadását mindössze 50 ember hallgatta.” (MTI)

2013. június 1. „Ezen a héten az EU is kénytelen volt elismerni, hogy Magyarország saját erejéből állt talpra. Növekszik a bizalom Magyarországon, ami annak köszönhető, hogy az ország egyre jobban teljesít.” (MTI)

2013. május 30. „A baloldal hagyta, hogy Magyarország gyarmat legyen, tönkretette, eladósította az országot és a magyar családokat. Megszorító csomagok sorozatával elszegényítették és hitelekbe hajszolták a lakosságot. A kormányváltás óta a foglalkoztatás folyamatosan nő, az infláció negyven éve nem volt ilyen alacsony, infláció fölött nőttek a nettó fizetések és nyugdíjak. A tény, hogy Magyarország kilenc év után kikerült a büntető túlzottdeficit-eljárás alól, kizárólag a magyar emberek teljesítménye ” (MTI)

2013. május 18 „Miskolcot és hozzá hasonlóan nehéz helyzetű országrészeket, ahová most kampányolni járnak, egy életen át tartó munkanélküliségre, segélyre és uzsorára ítélték. A baloldal tönkretette az országot, veszélybe sodorta a magyar emberek megélhetését, a családok otthonait, a vállalkozások működőképességét.” (fidesz.hu)
2013. május 4. "Magyarország jobban teljesít a fiatalok jövője iránti felelősségvállalásban." (MTI)

2013. május 1. „Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Mesterházy Attila, akik most a baloldalon majálist tartanak, valójában együtt szúrták hátba az embereket, és együtt hozták azokat az intézkedéseket, amik a magyar munkavállalókat, a kis- és középvállalkozókat sújtották.”(fidesz.hu)

2013. április 20.  „…szombaton Kínába utazik. A Fidesz Gazdasági és Informatikai Bizottságának tagja részt vesz a IV. Kína-Európa Politikai Pártok Fórumán, melynek fő témája a kínai-európai kooperatív közös jövő közösségének kiépítése.” (fidesz.hu)


 


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!
 
Hungária Gyógyintézet XV. 2013. július 12. péntek, 15:00

2013-07-07-től  2013-07-13-igWilliam Shakespeare, kétes eredetű, zavaros életű orvvadász, lóápoló,
 a kb. jónevű (Francis Bacon, Christopher Marlowe, Oxford grófja, Ben Johnson, stb.)
 bulvárszínpadi hullagyártó librettista:
„Őrült beszéd. De benne van a Rendszer” (hamlet.com)

Tarlós István főpolgármester a Római-part kivágandó fáiról: „A Római parton pár, csuklóvastagságú fa kivágása miatt akadékoskodnak a zöldek” (Facebook) A zöldek csuklóvastagság értelmezését ld. a fotón (ka-steve.tumblr.com)

Orbán Viktor miniszterelnök: „Sportot politikai alapon nem lehet szervezni, csakis nemzeti alapon, ezért most sem vizsgáljuk és a jövőben sem fogjuk, hogy egy sportolónak, edzőnek vagy sportvezetőnek melyik oldalon dobog a szíve.” (kormany.hu)

Szilágyi György országgyűlési képviselő, Jobbik: „A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a Győri ETO FC vezetősége megtiltaná a Nagy-Magyarországot ábrázoló vagy árpádsávos zászlók bevitelét a labdarúgócsapat július 17-i, Maccabi Tel Aviv FC elleni UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzésre” (jobbik.hu)

Vágó Gábor, országgyűlési képviselő nyílt levele Zagyva György Gyula országgyűlési képviselőnek (Jobbik) -- részlet: "Zagyva György Gyula azok után, hogy tahó módon zaklattad Osztolykán Ágit, még rám akarod kenni a gyökérséged. A veled egyívású széljobbos arcokban nem a szellemi világtalanság és a nappali sötétség a legidegesítőbb, hanem a melldöngető keménykedés mögött meglévő sunyi gyávaság." (cink.hu)

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke Lakitelken, a II. Országos Lovas Polgárőr Szemlén: „A magyar-szerb határon átívelő lovastúra-útvonal előkészítése során bebizonyosodott, hogy nincs olyan területe az országnak, ahol ne jelenne meg valamilyen formában a ló és a lovas.” (MTI)

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyi államtitkára:  „Svédországban (…) az abortusz végrehajtását kiterjesztették a terhesség huszonötödik hetéig, amikor már csak császármetszéssel lehet eltávolítani a magzatot, akit utána egy sötét szobában hagynak meghalni.” (kdnp.hu)

KDNP: „Az azonos neműek házasságkötése nem a jogfejlődés, a haladás egy lépése lenne, hanem a természettörvény felrúgása.” (hirado.hu)

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság: „Tájékoztatjuk, hogy a példás összefogás és a hősies segítségnyújtás elismeréseként a Magyar Labdarúgó Szövetség felajánlotta a hivatásos és a regisztrált önkéntes árvízvédelmi segítőknek a Puskás Ferenc Stadionban 2013. július 13-án megrendezésre kerülő Győri ETO FC-Debrecen Szuperkupa döntő ingyenes megtekintésének lehetőségét.” (mlsz.hu)

Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára: „A budapesti nyári egyetemnek azért van jelentősége, mert ennek a városnak a kulturális sokszínűségét segíti átélni, és tudatosíthatja, hogy ez az utolsó metropolisz Konstantinápoly előtt". (MTI)

Mezei Dávid, a 4K! alelnöke:  „Jelenleg, míg egy vagyonos nyugdíjasnak semmit nem kell fizetnie a közösségi közlekedés használatáért, addig egy 6 éves gyereknek már kell. A terhek itt is az aktívakra hárulnak, azokra, akik gyereket nevelnek"  (negyedikkoztarsasag.hu)

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter az ígértnél kisebb pedagógus fizetésemelésről: „Szeretnék én abban a helyzetben lenni, hogy 34 százalékos béremelést kapok, és sírni kezdenék azért, hogy 58 százalékost akartam". (mr1kossuth.hu)

Stumpf András újságíró interjúkérdése Schiffer András LMP-vezetőhöz: "Bajnairól mennyire látszott akkoriban, 1989-ben, hogy édesapja állampárti gazdagodása biztosítja számára a hátteret?" (Heti Válasz)

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára válaszol a Népszabadság kérdésére: „– Mikor jutunk el oda, hogy a személygépkocsikat is becsalogatják, vagy, mint a teherautókat, bekényszerítik a használatarányos, tehát nagyon igazságos rendszerbe? – Ha ehhez kényszerítés kell, akkor soha. De ha van rá igény, a jövőben az önkéntes csatlakozás lehetőségéről is lehet tárgyalni.” (nol.hu)

Doncsev Andrásnak, az EMMI államtitkárának válasza Lendvai Ildikó MSZP-s képviselő kérdésére, miszerint miért csak a Magyar Nemzet újságírója, Tölgyesi Gábor kapott meghívót Balog Zoltán minisztertől a Matthias Hartmannal, a bécsi Burgtheater igazgatójával való találkozóra: "Már elmúltak azok az idők, amikor MSZ(M)P tagok döntötték el, ki vesz részt egy miniszteri találkozón, és ki nem.” (hvg.hu)

MEGHÍVÓ a 6. ÚRKÚTI FALUNAPRA, 2013. július 13. (szombat): „15.00 Bajnoki érmek átadása, ÖLTÖZŐ ÜNNEPÉLYES AVATÁSA dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes részvételével.” (urkut.hu via 444.hu)

Vadai Ágnes, országgyűlés képviselő, DK: „Feljelentett ez a velejéig rohadt rezsim.” „Orbán saját velejéig rohadt és korrupt rezsimjének megvédése érdekében még arra is képes volt, hogy megalázza a magyarokat.” „Mindazok, akik részt vettek ennek a gyalázatnak a véghezvitelében, az aljától a tetejéig, részesei Orbán velejéig rohadt rendszerének.” „Orbán velejéig rohadt rendszerét ki kell söpörni”. stb. (A 444.hu nyomán – Vadai Ágnes Facebook oldala)

Vitális István, az ózdi Fidesz frakcióvezetőjének válasza a felvetésre, miért dolgoztatott a telkén közmunkásokat: „Nekem, mint helyi politikusnak, kötelességem helybeli munkaerőt foglalkoztatni, de hogy ki milyen státusban dolgozik, azt én nem tudhatom” (hvg.hu)

Németh Miklós ex-miniszterelnök: "A dugó miatt nem jutottam el Horn Gyula temetésére" (MTI)

Szanyi Tibor, országgyűlési képviselő, MSZP: „Ma, azaz 24 órán keresztül csak és kizárólag Horn Gyula emlékének, temetésének szentelem a gondolataimat.” (Sz.T. Facebook-oldala)
                                                                ***
Palcsó Tamás megasztár, énekes, közgazdász, ötszörös trafikos: „Szegény családból származom. Megtehettem volna, hogy rokonok nevén pályázok, de ez így volt tiszta, hogy a nevemet is adtam hozzá.” (blikk.hu)

Alekosz a ValóVilágból: „Érd és Százhalombatta között autóztam, viharzónában. Hirtelen olyasmit éreztem, mintha valami hozzácsapódott volna a kocsihoz. (…) Kicsit kóvályogtam, furcsán éreztem magam. Később azok, akik megnézték az autót, azt mondták, nem kétséges, hogy villám csapott belém.” (stop.hu)

Hujber Ferenc színész, miután beismerte, hogy pénzért vett érettségi bizonyítvánnyal került a Színművészeti Egyetemre, ezért diplomája is érvénytelen: „Nem akarom, hogy egyszer, amikor majd pozícióban (???? – ag) leszek, és rálépek valakinek a lábára, megjelenjen a hír, hogy Hujber Ferencnek hamis az érettségi bizonyítványa.” (life.hu)

Molnár Anikó, egykori villalakó és Nagy Ő ígérete a Sorry! magazinnak: „Amint sorsdöntő fordulat történik a magánéletemben, arról mindenképpen beszámolok majd.” (stop.hu)

Szepesi Nikolett úszó,  botránykönyv író reagálása az ajánlatra, hogy vállaljon főszerepet szexfilmben: „Nem mondom, nyeltem egy nagyot” (blikk.hu)

Havas Henrik, főállású Havas Henrik: „Hosszúak a combjaim és a lábszáraim is, a testem csupasz, csak a két apró mellbimbóm környékén van néhány szőrszál. A kezeim szépek, az ujjaimat bármelyik zongoraművész elirigyelhetné, a körmeim a manikűrösöm szerint hibátlanok.” (H. H.: Én vagyok, Noran Libro, 2013)

 


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!
 
Hungária Gyógyintézet XIV. 2013. július 06. szombat, 10:55

2013-06-29-tól  2013-07-06-ig

William Shakespeare, kétes eredetű, zavaros életű orvvadász, lóápoló,
 a kb. jónevű (Francis Bacon, Christopher Marlowe, Ben Johnson, Oxford grófja,  stb.) bulvárszínpadi hullagyártó librettista:
„Őrült beszéd. De benne van a Rendszer” (hamlet.com)

 

Orosz Mihály András, Érpatak polgármestere: A buzikat ne melegeknek hívjuk, hanem mondjuk azt, hogy buzi vagy köcsög.(…) Hogy nálunk a hagyományőrzés a fontos, és aki ezt gyalázni akarja, az csatlakozzon a liberálisokhoz. Én nem vagyok értéksemleges, ahogy a liberálisok se értéksemlegesek. Hiába azt hazudja, hogy az, de ő sem értéksemleges. Én azt egy devianciának gondolom, egy degeneráltságnak. Azt gondolom, hogy ezt a degeneráltságot gyógyítani kell. (…) Nem Budapest Pride-ot kell szervezni, hanem a pszichiátrián kellene őket kezelni. (…) Régen nem gerjesztették mesterségesen, felforgatással, nemzetközi ügynökhálózatokkal ezt. Van egy felforgató szabadkőműves nemzetközi ügynökhálózat, és annak az aktivistái minden devianciát, minden olyan dolgot, ami egy nemzetet kártékonyan rombol, aláz, aláás, bénít, megoszt, egy aktivitással pártolják és pénzelik. Ilyen például a buzifelvonulás. (fn24.hu)

Bayer Zsolt, Bencsik András, Csizmadia László és Stefka István: „Nem a nemi identitás a választóvonal a polgárok között, hanem a jó ízlés, mások értékválasztásainak, hagyományainak tisztelete,  és természetesen az is, hogy egészséges ember nem hurcolja utcára és nem mutogatja szexuális kötődését." (magyarhirlap.hu)

Orbán Viktor miniszterelnök a homoszexuálisokról az EP-vitán: „A házasság és család azt jelenti, férfi és nő, s mindegyikből egy. Ez senki ellen nem irányul, de mi egy négyezer éves tradíciót védünk" (nol.hu)

Kövér László, az Országgyűlés elnöke: „A baloldal mindig is nemzetellenes volt, és még ma is az.”  „A 2010-ben a parlamentbe került pártok közül sokan infantilisek és sose fognak felnőni.” „Az ellenzék nem talál fogást a kormányon, azért balhéznak a parlamentben és az utcán.” „Az MSZP és Bajnai volt LMP-sekből verbuvált neobolsevik kis rohamosztaga rögtön csatlakozott a Jobbik eljárásjogi érveihez, azaz a Jobbik, az MSZP és a liberálisok egy húron pendülnek, ami a jogállamról alkotott felfogásukat és politikai erkölcseiket illeti”. (lakitelek.hu, cink.hu)

Schöpflin György, EP képviselő: „ Aki a konzervatív Néppártból netán igent nyomott, vagy azzal segítette a jelentés elfogadását, hogy nem vett részt a szavazáson, az megtévesztett, tájékozatlan ember, aki az ellenséges német sajtó alapján orientálódik (klubradio.hu)

Rosta Mária, programszervező egy, Alföldi Róberttel interjút készítő újságírónak: „Maga egy rohadt kis senki, egy szánalmas mocsok, mégis mit képzel magáról, hogy azt írja, hogy meg fog jelenni egy cikk, amit én letiltattam. Én azért a cikkért fizettem, én mondom meg, hogy mikor megy ki, vagy nem megy ki. Én fizetem magát, maga egy tehetségtelen senki csak.” (Tumbler)

Schultz Nóri, gimnazista, aktivista, Társaság Egy Tudatos Társadalomért (TETT) csoport: „A pina-projekt workshop témája a női szerepek jelenlegi redukálódására helyezi a hangsúlyt, hiszen lassan a nő képe a (pl. reklámokban, sorozatokban) mindössze a nemi szervük: szexuális célra illetve gyermekszülésre használhatóak. Hogy felhívjuk a figyelmet erre a tényre, pina alakú sütiket fogunk készíteni. Az elkészült alkotásokat hazaviheted/elfogyaszthatod. Vegán darabokat is sütünk!”  (Facebook)

A  Budapesti Rendőr-főkapitányság engedélye a Jobbiknak, hogy a Budapest Pride alatt nagygyűlést szervezzen a Hősök terén (szó és betű szerint): „Az Ön által említette rendezvényt a Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette, melyet a szükséges erőkkel biztosítani fogja.” (kuruc.info.com)

Bíró Zoltán, az ex-MDF ex-elnöke, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum vezetője: „Nagy vihart kavart nyilatkozatommal  2007-ben nem arra utaltam, hogy Antallt a III/III-mas főcsoportfőnökség küldte. Persze azon emberek esetében, akik sokáig egyáltalán nem voltak részesei az eseményeknek, majd nagy hirtelen komoly pozícióba kerültek - amint Antall József is -, természetszerűleg vetődik fel a kérdés, hogy mégis honnan és hogyan kerültek elő." (hetivalasz.hu)

Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. marketing- és kommunikációs vezetője, önismeret fejlesztő, parapszichológus, életvezetési tanácsadó: „Kommunikációs munkám mellett parapszichológusként is praktizálok, mert szeretek segíteni az embereken. Az egészséges életmód elkötelezett híveként is fontosnak tartom, hogy az új trafikrendszerben kiemelt figyelem jut a fiatalkorúak védelmére.” (444.hu)

Puzsér Róbert, kritikus: – Ez nem tartalomszolgáltatás! Ez förtelem! A tartalom hiányának a fétise! Maguk tényleg abból produkálnának hírt, hogy én egy fesztiválon hugyozom? Önök szerint ez valóban érdekes, és ez érdekli az embereket? (blikk.hu)

A Miniszterelnökség tájékoztatása a 444.hu kérdésére, miszerint ki fizeti a Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár blogját világszerte népszerűsítő kérdetéseket:  „A hirdetéseket saját kezdeményezésére egy olyan személy rendelte meg, aki rendszeresen nyomon követi a Magyarországról szóló külföldi tudósításokat, véleménycikkeket, és nagyon felháborodott a sokszor torzító, súlyos tárgyi tévedésektől terhes szövegek áradatától.” (444.hu)

Szilvásy Péter, a Kormányzati Tanácsadó Jósda vezetőjének válasza a Helyi Téma kérdésére, vajon Gyurcsány Ferenc valóban földönkívüli? „Nem hiszem. 20 éve ismerem Gyurcsány Ferencet és kézírását is. Amikor miniszterelnökként előadást tartott, valakik beültek a második sorba és elkezdték őt szuggerálni, hipnotizálni. Ezt ember csak nagyon nehezen tudja túlélni.” (Helyi Téma)

Jávor Benedek, az Együtt 2014 – PM társelnöke: „Egy korszakváltó koalícióba nehéz belelátni Gyurcsány Ferencet. Ebben az Együtt 2014–PM szövetség összes tagja azonos véleményt képvisel.” (nol.hu)

Szepesi Nikolett, szexmániás: „Élvezem, hogy mostanában sokan icipicik lesznek, ha meghallják a nevemet, és biztos vagyok benne, hogy az újabb könyvvel okozok még kellemetlen perceket egyeseknek” (blikk.hu)

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a Tavares-jelentés elfogadása után: "Helyesen Tovaris (konyec)-jelentés, nem Tavares-jelentés" (Twitter) *** Szanyi Tibor, MSZP-s képviselő reagálása: „ Tomikám! Ha neked a Tavares név továrist jelent, akkor pont olyan hülye vagy, mint egy kövér segg! Csak hogy értsd!". (Facebook)

Varga Eszter, Szijjártó Péter államtitkár sajtófőnöke: „Először is, nem cserélt fodrászt. A régi fodrásza vágta a haját most is, mint mindig. Másodszor is, nem, nem a fodrász rontott. Ő a szokásosat akarta vágni, de Szijjártó Péter új ötlettel állt elő. Az új ötlet az volt, oldalt legyen 3 milliméterrel rövidebb az eddigieknél, mert  nyár van, nagy a meleg, az edzések pedig nyáron is folytatódnak.” (444.hu)

„Szalados László, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója a Kossuth téri rekonstrukció alapkőletételén : „Ezt az alapkövet azoknak szánjuk, akik kutakodnak a mi munkánk iránt, hogy bőséggel találjanak erről információkat” (MTI) (Bocsánat, komment: vazze, te észlény: és hogyan találják meg millió köbméter beton alatt, mi?! tán a ’zatom után? ag)
 
A temetést szervező bizottság közleménye: Horn Gyula temetési szertartásán közreműködik a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara, valamint a Maléter Pál Rendészzászlóalj (kiemelés: ag). (MTI) (Megint bocs, egy másik komment, sok évtizedes párbeszéd egy másik temetésen: „Hej, ha ezt szegény Laci látná-hallaná, de közénk lövetne… – ag)

                                                           ***

Balmazújvárosi  Hírlap, vagy Beszterce és Vidéke, vagy Ösküi Hírlap, vagy Torontál me¬gyei Újság, vagy stb., 1914: „…itt, e helyről óva intjük Angliát az elhamarkodott lépésektől!”

Orbán Viktor miniszterelnök: „Nyíltan el akarnak venni tőlünk valamit, szabadságot, pénzt, ilyen még a szovjet idők óta nem volt, ezt nem lehet hagyni. Mit fogunk mondani a gyerekeinknek, hogy behúztuk a fülünket-farkunkat, és hagyjuk hogy a hazánkat gyalázzák? Nem, ha a gyerekeink szemébe akarunk nézni, akkor elmondjuk nekik, hogy itt birodalmat akarnak építeni, és mi ezt nem hagytuk. Vagy hagyjuk, hogy kihúzzák a lábunk alól az országot, vagy nem hagyjuk, és ez konfliktusokkal jár (mr1.kossuth.hu)

Martonyi János külügyminiszter a budapesti amerikai nagykövetnek: „Magyar kormányzati vagy egyéb intézmények ellen folyt-e titkos adatgyűjtés, akár Magyarországon akár külföldön? (…) „Azt várjuk, hogy a magyar információs igényt az amerikai fél a szövetségesi kapcsolatunk szellemében fogja megválaszolni” (kulugyminiszterium.hu)

Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (alias CÖKA, alias CÖF, alias: Békemenet) az Európai Parlament képviselőinek: „Felszólítjuk önöket, hogy hazájuk népének felelős képviselőiként minden elhamarkodott, Magyarország elleni támadás helyett a békés tárgyalások útját válasszák.” (civilosszefogas.hu)

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a rezsicsökkentésben érintett szolgáltatókról: "El kell fogadniuk, hogy a magyar kormány számára a magyar emberek érdeke az első.  Aki a szolidaritás elve szerint elvárható feltételekkel nem ért egyet, az akár el is mehet innen". (Heves Megyei Hírlap)


 


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!
 
Hungária Gyógyintézet XIII. 2013. június 29. szombat, 07:32

2013-06-23-tól 2013-06-29-ig

                       William Shakespeare, kétes eredetű, zavaros életű orvvadász, lóápoló,
       a kb. jónevű (Francis Bacon, Christopher Marlowe, Oxford grófja, avon-i hattyú, stb.)
                                                     bulvárszínpadi hullagyártó librettista:
                                        „Őrült beszéd. De benne van a Rendszer” (hamlet.com
)
 

Hende Csaba, honvédelmi miniszter:  „Ma, a költő születésnapján felavatom a Weöres Sándor Centenáriumi Év tiszteletére készült Weöres Sándor mozdonyt. A Weöres Sándor mozdony egész évben járja majd az országot.” (weores100.kormany.hu)

Orbán Viktor, miniszterelnök: "Ugyan nem élünk jól, de mindenki érzi, hogy stabilan állunk a lábunkon, de nem az IMF pénzén élünk. (kiemelés: ag)" (hetivalasz.hu, mno.hu, az Axel Springer megyei lapjai) *** „Minden tanácsnak örülünk, még a rosszabbul teljesítőktől is, mert úgy látjuk, hogy ebben az esetben arról van szó, hogy a sikertelen európai válságkezelés gazdái adnak tanácsokat Magyarország számára” (MTI)

Pusztai Zsófia, az Egészségügyi Világszervezet magyarországi irodájának vezetője: „Az idei évben, nagyon gondos mérlegelés következtében, néhány más prominens személyiség mellett Magyarország és Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor kapta meg az Egészségügyi Világszervezet díját, elismeréseként annak, ami az elmúlt években történt a dohányzás visszaszorítása érdekében. Magyarország több olyan intézkedést hozott az elmúlt két évben, amelyekhez politikai döntéshozói támogatás kellett, a díj ennek a támogatásnak az elismerése.” (vg.hu, május 31.)

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, húsz perccel azután, hogy több hónapos előkészítést követően Pekingben bejelentették Orbán Viktor kínai útját: „A mai napon a magyar miniszterelnök július 3. és 6. között esedékes hivatalos pekingi látogatásának későbbi időpontra történő halasztását kértük a kínai féltől az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívása miatt” (propeller.hu) *** Orbán Viktor miniszterelnök, másnap: „A jövő héten Strasbourgba utazom, hogy részt vehessek a Tavares-jelentésről szóló vitában. Azért inkább Strasbourgba mint Kínába, mert kiderült, hogy a kormányt csak a miniszterelnök képviselheti a vitában, így nem küldhetek mást magam helyett. Az pedig fel sem merült, hogy a kormány ne képviseltesse magát.” (444.Hu)

Szijjártó Péter államtitkár: „Elértük azt, hogy tíz év után újra kapható lesz Magyarországon a kínai-magyar és a magyar-kínai kisszótár. Akik ma Magyarországon kínaiul tanulnak, a szótár híján ezt csak közvetítő nyelven tehetik. Mától ez az akadály elhárult és közvetlenül lehet kínainak magyarul, magyarnak kínaiul tanulni” Legát Tibor újságíró: „Aki csak egy pillantást is vet a Bookline kínálatára, első találatként a Kossuth kiadó 2004-ben megjelent kínai-magyar/magyar-kínai (szerző: Őri Sándor) kisszótárával találkozik, ami az olvasók szavazata alapján (a maximális ötből) négy csillagot ért el. A szótár jelenleg is megrendelhető.” (narancs.hu)

Farkasházy Tivadar, a Hócipő főszerkesztője, miután kirúgott szárszói ingatlanáról az ottani találkozóról hívatlanul tudósítani szándékozó két újságírót, mert azok lefényképezték a család vécéjét: „Igen az én vécém, meg a Mimi is használja, meg az édesanyám is használta, aki három hete halt meg." (cink.hu)

Horváth Gábor újságíró a szárszói találkozóról: „Úgyhogy minden fikázás, kiröhögés, lenéző ajkbiggyesztés és WC-fotó a mai rezsim melletti kiállás” (nol.hu)

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke:  „Aki ezután a nyilvánosság előtt kritizálja az ellenzéket, az Orbán Viktor hatalmát erősíti.”  (index.hu)

Bajnai Gordon, ex-miniszterelnök: „Le kell vágni Magyarország csápjáról azt a polipot, amely ezer szállal szívja el az ország életerejét” (atv.hu)

MSZP és E14-PM: „Nincs érdemi akadálya a Demokratikus Koalíció szövetségbe hívásának akkor, ha a DK egyértelművé teszi: Gyurcsány semmilyen módon nem indul el a következő választásokon. (…) A volt miniszterelnök személye egyelőre tehertételt jelent egy korszakváltó szövetség megépítésében..”(nol.hu) (A két párt cáfolta az értesülést – ag)

Gyurcsány Ferenc, ex-miniszterelnök: „A Demokratikus Koalíció nem eladó, és a DK elnöke nem alku tárgya (…) Egy párt politikáját annak elnöke testesíti meg, ezért egy politikai erő nem engedheti meg, hogy ne az elnöke képviselje programját a törvényhozásban.” (MTI)

Magyar Távirati Iroda, közszolgálati(?) hírügynökség(?): „Kilencvenévesen megélhetem-e még az új, demokrata, felfelé induló, »fehérek között európai« Magyarországot? – tette fel a kérdést Thomas Mannt idézve  (kiemelés: ag)” (hvg.hu + kideríthetetlen számú, a tudósítást ugyancsak átvevő médium)

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere: „Szeptembertől »Magyar« helyett »Nemzeti Pedagógus Kar« alakul majd” (…) „A kar jellegét, céljait jobban kifejezi a javasolt kifejezés”. (nepszava.hu)

A Fővárosi Törvényszék a Kétfarkú Kutya Pártról: „A szervezet elnevezése módosításra szorul az alábbiak szerint. A 2011. évi CLXXXI. törvény (Cet.) 36. §-a szerint a szervezet elnevezésének meg kell felelnie a névvalódiság követelményének. A névvalódiság követelménye szerint a szervezet nevében nem szerepelhet olyan kifejezés, amely a szervezet jelentőségét, vagy működését illetően megtévesztésre alkalmas.„ (kuruc.info, főcím: „Nem jegyezték be a meleg zsidó kutyák pártját”)

A Debreceni Törvényszék válasza a Magyar Narancs  kérdésére, miért ajánlottak fel együttműködési megállapodást a kuruc.infonak:  „A szélsőségesség melegágya sok esetben a korrekt és objektív tájékoztatás vagy tájékozódás teljes vagy részleges hiánya. A Debreceni Ítélőtábla és a Debreceni Törvényszék arra törekszik, hogy a sajtóorgánumok objektív tájékoztatást kapjanak a bíróságokon zajló munkáról, és ne kósza, szájról szájra terjedő információkat közvetítsenek.” (narancs.hu)

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) sajtóanyaga az új btk.-ról: „Egyszerűbben: a kertbe, nappal almát lopni bemászó személy nem lőhető le jogos védelem címén.” (444.hu)

Matolcsy György, az MNB elnöke, miután ezüst emlékérmét adományozott ByeAlexnek, az idei Eurovíziós Fesztiválon a 10., azaz tizedik helyen végzett énekesnek, aki percenként tízezer forintos gázsiért lép színpadra: „Az elért teljesítményével Magyarország XXI. századi kultúrájának méltó képviselőjévé vált. (…) Ez az eredmény túlmutat a személyes sikereken. Mindannyiunk sikeréhez, Magyarország jó hírnevének emeléséhez járul hozzá.” (Facebook)

ByeAlex: „Nem én kérek semmiféle elismerést, meg díjakat, amelyeket kapok. Azoknak a sorsáról mások döntenek úgy, hogy kiérdemeltem. Egyáltalán nem nagy szám egy ilyen jellegű (és témájú) eredmény után kapni egy ilyenfajta elismerést. Akkor sem, ha CSAK protokoll van mögötte. Ez teljesen normális szerintem ebben az esetben”. (Facebook)

Kövér László, az Országgyűlés elnöke: „A magyarság vesztes alkukat kötött 1867-ben, 1948-ban és 1990-ben is, amikor tagok maradhattunk egy fogyasztói közösségben, amelynek nem szabad hinnie sem Istenben, sem hazában, sem családban. A magyarság 2010-ben úgy döntött, hogy ezt a harmadik alkuajánlatot nem fogadja el. Különösen, miután kiderült, hogy ennek révén nem mi fogyaszthatnánk többet, hanem mások fogyaszthatják, apaszthatják el javainkat, életerőnket immár végzetesen.” (MTI)

Sneider Tamás országgyűlési képviselő (Jobbik), miután eltűntek a pártnak a Képviselői Irodaház bejáratánál nyitott „kényszerirodáiból” a bútorok: „Az Országgyűlési Őrség tájékoztatása szerint nem vitték vissza a képviselői irodákba, hanem elzárták azokat.” (…) „Ilyen nevetséges eszközökkel nem lehet ellehetetleníteni a Jobbikot. Felszólítom Kövér Lászlót, az Országgyűlés kiskirályát, hogy hagyja abba ezt az egész hülyeséget, mert rajta röhög az egész világ. Mi most felavatjuk a Képviselői Irodaházzal szemben, a járdán felállított mobil vécét is, amelyet az épületből kizárt alkalmazottaink használhatnak. (jobbik.hu)

Révész Máriusz, országgyűlési képviselő (Fidesz), amikor segített üldözni és elfogni egy 16 éves fémtolvajt: „A hétköznapokon is igyekszem formában tartani magamat,  ha tehetem napi öt kilométert futok. Így az előlem menekülő fiatalnak nem sok esélye volt, nem tudott lerázni. A fiatalember ezért cselhez folyamodott: 3-400 méter kergetőzés után parkoló autók közé rohant be, majd, mintha a föld nyelte volna el, eltűnt. Tudtam, ilyen könnyen nem nyerhetett egérutat a tolvaj, gyanítottam, hogy a közelben rejtőzhetett el. Mint kiderült, egy közelben parkoló furgon alá kúszott be, az arra járók segítségével fedeztem fel. Ekkor a fémtolvaj feladta a küzdelmet, előmászott, és nyugodtan megvárta a rendőröket.” (blikk.hu)

Török Zsolt, országgyűlési képviselő (MSZP): „Révfülöpre beérve egy útszélén álldogáló rendőrautóból kiszálló rendőr lefényképezte a mi autónkat (vagy benne minket is) és szüleimét is. Hagyományos fényképezőgép, nagy vakuval, a rendőrön a fényvisszaverős mellény, az autójuk a 71-es út szélén. Szabályosan haladtunk, 50 km/h sebesség alatt mind a 10-ünk biztonsági öve bekapcsolva. Ennyi gyerekkel fokozottan vigyázunk. De miért fotózott csak minket? És miért ilyen géppel?” (Facebook)

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő (Jobbik): „Ameddig a vadak tarolnak, addig a gazdák szenvednek?” „Egyes szakértői becslések szerint még soha nem volt annyi vad Magyarországon, mint jelenleg. Ez egy szép idilli képet is festhetne hazánkról, ha nem tudnánk, hogy ez mekkora iszonyatos anyagi kárba kerül a társadalomnak. Jó néhány település egyes utcáin – a józan ész szabályainak betartása mellett is – orosz rulettel felérő kockázat autóval vagy gyalog végighaladni.” (parlament.hu)

Szanyi Tibor országgyűlési képviselő, MSZP, a Kossuth tér átépítésére utalva: „Mi 2014-ben nem az 1944-es, hanem a 2014-es állapotokat fogjuk visszaállítani.” (Facebook)

Hende Csaba, honvédelmi miniszter, ugyancsak a Weöres-mozdony avatásán: „Ez a mozdony ismerkedési lehetőséget ad egy, már az örökkévalóságban élő költővel” (gepnarancs.hu)

                                                                          ***
 
(Ennyi nagy ember okos mondatai után bocs, de)

Andai György profi depresszionista, nyugdíjas:

„Márai Sándor  Halotti Beszéde Tarlós István fölött:

»Emlékeink szétesnek, mint a régi szövetek./
Össze tudod még rakni a Margitszigetet?... «" 

(andai.hu)


 


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!
 
Hungária Gyógyintézet XII. 2013. június 22. szombat, 10:11

–  avagy: Magyarország jobban teljesít

2013-06-16-tól  2013-06-22-ig

Nagy Kriszta Tereskova, összművész: „Az orosz propaganda második fontos eleme volt átbaszni az amerikaiakat. magyarnarancs.hu: Mi volt az első? NKT: Átbaszni mindenkit.” (magyarnarancs.hu)

Tarlós István, főpolgármester: „Nem Tormay Cécile támogatta a numerus clausust, hanem az általa vezetett nőegylet, amely az írónőt Nobel-díjra is jelölték. Ezek szerint mindazok antiszemiták voltak, akik felterjesztették. (…) 1937-ben, egy évvel az első zsidótörvény elfogadása előtt meghalt, vagyis a gyalázatos holokauszthoz nem sok köze lehetett”. (Facebook)

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az idei Erzsébet-tábor megnyitó ünnepségén:  "A tábor arról szól, hogy a világ kerek tud lenni, ahol tiszta levegő, víz és napsütés van, s ott vannak azok, akik szeretik az embert, akik figyelemmel fordulnak felé" (MTI)

Surján László ex-miniszter az Együtt-2014 névváltozatásáról: „Valaki az ajakra huppanók pártja elnevezést ajánlotta nekik. AHUP – nem is rossz. Főleg, ha egy év múlva is időszerű lesz a poén. Mesterházi majd elmondhatja: AHUP a hátunkon.” (Facebook)

Havasi Bertalan, a magyar miniszterelnök sajtófőnöke:  „Abe Sindzó japán miniszterelnök az Orbán Viktor magyar kormányfővel folytatott varsói tárgyalásán elismerését fejezte ki Magyarországnak azért a "fantasztikus összefogásért", amellyel elhárította az árvízveszélyt.” (mti)

Firtl Mátyás országgyűlési képviselő(Fidesz): „Több nemzet számára példaadóan vezényelte le az árvízi védekezést a miniszterelnök.” (nol.hu)

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke egy egri gyűlésen: „ – Az Orbán-rendszerben, a vak komondorok földjén a nő másodrangú ember, akinek a helye a fakanál mellett van! (…) – Ez a tolvajkormány szabad prédának tekinti a gazdaságot, saját hűbérbirtokának az országot! (…) – Ezt a szemét bandát a bús francba zavarjuk el! (168ora.hu)

Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök: „– Jól alszik, Viktor? Kérdezem én. Jól alszik, amikor százezrek magától félnek és rohadt rendszerétől? Jól alszik? S mondja! Csak a szotyolát köpködi rohadt módon a stadionban, vagy köp a nemzetére is?”  (…) „Ne csodálkozzanak azok az egyházak, amelyek számára nem a jóság, a tisztesség, a keresztényi szeretet és megbocsájtás a fontos, hanem Orbán kollegának a hátsó fele, hogyha megvetjük őket!” (…) „Nem az a magyar, aki két fröccs után el tudja énekelni a Székely Himnuszt” (mno.hu)

 Gaal Gergely országgyűlési képviselő(KDNP) Gyurcsány szónoklatáról: „Egy háborgó elme örök tébolygása.” (…) „A korábbi miniszterelnök nem csupán családi rokonsága révén, de megnyilvánulásában is méltó örököse a kommunista vezetőknek. Vallásellenes kijelentéseket tett, nyíltan gyalázta az egyházakat. (…)"A szenvedély e betege lázálmaival egyszer már a szakadék szélére sodorta hazánkat" (mti)

Orbán Viktor miniszterelnök: „Kellő szerénységgel, de határozottan mondhatom a Tisztelt Háznak, hogy újra van öntudat és elszánás az országban.” (fidesz.hu) *** „Beruházásokról, gyermekeink neveléséről, sportcsarnokokról beszélünk, olyan dolgokról, amelyeket csak jómód idején szoktak megengedni maguknak európai gazdasági rendszerek”(mti) *** ( A fertődi  kormányülés helyszínének kiválasztásáról):  "Ez egy plebejus kormány tisztelgése az arisztokrácia teljesítménye előtt". (hvg.hu) *** (A parlamenti ülésteremben zajlott jobbikos tiltakozásról): „Felesleges provokálni a parlamenti többséget, mert ezzel nem lehet eredményt elérni (…) „Egy érdekes kulturális jelenségnek lehettünk tanúi a parlamentben" (…)  Gratulálok a kormánypárti képviselőcsoportnak, amiért nem ült fel a provokációnak”. (index.hu) *** „– A bunda olyan, mint a pestis; irtani kell” (miután kiderült: a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) két, – illetve a Felcsút SE egy mérkőzése érintett a fogadási csalásban. blikk.hu)

A Szent Korona Rádió Horn Gyula halálakor: „Nem akarunk más halálának örülni, de azért talán a valódi nemzeti oldalnak nem kéne egy hazaárulót siratnia, hiszen a magyar nép ellen volt 1956-ban és a pártokráciában is inkább a nagytőkések seggét .... a. Érdeme az volt, hogy mindezekért egy luxusbörtönben halhatott meg.” (szentkoronaradio.com)

Wittner Mária (Fidesz): „Horn Gyulának a földi szenvedéséről Gyurcsány Ferenc gondoskodott.” (cink.hu)

Dr. Hanol János elnök a paksi Fidelitas sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartottak, mert a lakók aláírásgyűjtést kezdtek, hogy megmentsék a Szabó Erzsébet utca nevet (A periratok szerint Sz.E. vezette azt a >szervezett bűnözői csoportot<, amely a vörös diktatúra hatalomra kerülése után lemondásra kényszerítette Dunaszentgyörgy elöljáróságait):  „ – Megértjük, hogy az okmánycsere kényelmetlen dolog, és tudjuk, hogy egyes emberekben óriási a közömbösség történelmi múltunk iránt. De erre és a megszokásra hivatkozva nem adhatunk feloldozást Szabó Erzsébetnek bűnei alól.  Ez a név menthetetlen és védhetetlen, az az életút és ideológia, amit ez a tévútra lépett asszony képviselt, a történelem szemétdombjára való”
 
Sebestyén Balázs, műsor vezető, Class FM: „ – Ha kisfiúról van szó, akár pl. küzdősportolóról, szerintem ott egy-két tockos belefér, merthogy kell neki az egészséges hirig, hogy plusz intenzitással, plusz adrenalin szint...” (index.hu)

Volner János, országgyűlési képviselő (Jobbik): „Kövér László korábban pénzbírsággal sújtotta Novák Elődöt a cionista szó sértő jellege miatt. Ezért a Jobbik úgy gondolta, hogyha ennyire sértő a cionista jelző, akkor az anticionista csoport létrehozásának hírével tesztelik a szólásszabadság határait" (…) „ A Jobbik csodálkozik, hogy az anticionista kifejezés sem fér bele a szólásszabadságba, ezért felkérik Kövér Lászlót, illetve a elleni pénzbírságot megszavazó kormánypárti frakciókat, hogy konkretizálják, melyik kifejezéssel vannak kibékülve és melyikkel nem". (nol.hu)

Szávay István országgyűlési képviselő (Jobbik) kérdése Semjén Zsolt miniszterelnök helyetteshez (KDNP) az Összefogás Daláról (részlet): "Vásári komédiázássá silányították a magyarság szétszaggatásának évfordulóját egy barackfa körüli hitgyülekezetes hangulatban történő tapsikolásról és táncolásról szóló értelmezhetetlen blődséggel". Ki kezdeményezte a dal megírását, ki fogadta el a szerzeményt, hogyan kell értelmezni az egymásra lépő talpakat és pontosan mennyi pénzt költöttek az állampolgárok adóforintjaiból erre a förmedvényre?” Részlet Semjén Zsolt válaszából: „Az 1920. június 4-i, trianoni békediktátum szerinte is a magyar nemzet sorstragédiája. Ezt úgy lehet a legjobban feldolgozni, ha a hangsúlyt nem csupán az elvesztés tragikus élményére, hanem az összetartozás lélekemelő érzésére helyezzük. (…) „A békediktátum okozta veszteség elszenvedői iránti tisztelet akkor fejezhető ki a leginkább, ha mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jövő nemzedékei számára Trianon ne csak egy száraz történelmi tény legyen, hanem a gyermekek megértsék és átérezzék a tragédia felett érzett fájdalom jelentőségét. Ennek pedig egyik legfontosabb eszköze a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakítása, illetve azok erősítése. Az Összetartozás Dala mindezt hivatott kifejezni, a kisiskolások körében hangsúlyozza az együvé tartozás örömét"  (…) A KIM azért választotta az Összetartozás Dalának a kérdésben említett dalt, mert "könnyen megtanulható, kórusok és közösségek által jól énekelhető". (…) „Figyelemmel a dalt ért kritikákra, a Nemzeti Összetartozás Napjára egy átdolgozott, áthangszerelt verzió készült. A dal gyártási költsége (benne a jogdíj, az átírás és áthangszerelés, a hangfelvétel és a klip forgatása) összesen 550 ezer forint plusz áfa volt.” (nol.hu)

William Shakespeare, kétes eredetű, zavaros életű orvvadász, lóápoló, a kb. jónevű (Francis Bacon, Christopher Marlowe, Oxford grófja, avon-i hattyú, stb.) bulvárszínpadi hullagyártó librettista: „Őrült beszéd. De benne van a Rendszer” (hamlet.com)

 


iWiW Google! Facebook! MySpace! Twitter!     Hozzászólás - Kérem jelentkezzék be!
 


Creative Commons Licenseandai.hu